Diskutime te lira - Maj 2019

Komenti yt ka te beje me ate qe ishte ne koment: Eshte Australia votoi djathtas.

Po pra djathtas votoi.
Por si zakonisht poller ishin gabim.

mire o shkrabe mire se ene une ate dua por osht tjeter gje te kerkosh dhe tjater gje te aprovohet sepse;
Hahn: Një pamje thotë më shumë se njëmijë fjalë

Në një intervistë ekskluzive me Deutsche Welle-n, komisioneri i zgjerimit, Johannes Hahn, thotë se imazhi aktual i Shqipërisë e vështirëson shumë një vendim pozitiv pro negociatave.
A do të ndikojë ky imazh mbi vendimin për negociatat e anëtarësimit?

Natyrisht. Imazhi që lë një vend ka ndikim shumë të madh te vendimmarrësit në Bashkimin Evropian. Këta janë përfaqësuesit e popullit dhe qytetari i thjeshtë që shikon pamjet e transmetuara në televizion e ka të vështirë ta kuptojë kur dëgjon se ky vend na qenka gati për të filluar bisedimet e anëtarësimit në BE. Pra, edhe një herë apeli im për përgjegjësit është që të jenë të vetëdijshëm për këtë situatë dhe se dihet që një pamje flet më shumë se njëmijë fjalë.

Megjithatë ministri i shtetit, Michael Roth, në një intervistë për Deutsche Welle-n u shpreh pro hapjes së negociatave që në qershor.

Edhe unë jam për këtë, sepse negociatat e anëtarësimit ofrojnë pikërisht mundësinë që të ndikohet mbi zhvillimin e vendit në aspektin evropian me katalogun e vlerave evropiane dhe prandaj është më mirë që të fillohet sa më shpejt.

Në Maqedoninë e Veriut gjendja duket më premtuese se në Shqipëri. A ekziston mundësia që Maqedonia e Veriut të trajtohet më vete?

Synimi im është që të dy këto vende të trajtohen njëherazi, sepse edhe raportet do të vendosen njëherazi. Por unë nuk mund ta parashikoj se si do të vendosin vendet anëtare. Fakt është se Maqedonia e Veriut ka kontribuar shumë dhe konkretisht, jo vetëm në kuadër të kërkesave tona, por edhe duke kapërcyer grindjen për çështjen e emrit, por edhe me kapërcimin e konfliktit dypalësh me Bullgarinë, Maqedonia e Veriut ka krijuar kushtet që të jetë papritmas i vetmi vend në rajon, që nuk ka asnjë konflikt me fqinjët.
Pra, kjo do të thotë se, nëse Shqipëria nuk arrin të gjejë një kompromis, mund të çelen negociatat vetëm me Maqedoninë e Veriut?

Negociatat e zgjerimit janë një proces që bazohen në meritat dhe arritjet e secilit vend. Do të ishte e padrejtë, nëse një vend do të priste, sepse një vend tjetër nuk arrin rezultate.

Kjo vlen në parim. Natyrisht, do të ishte ideale nëse të gjashta vendet do të hynin së bashku. Por kjo nuk është realiste. Por është e padrejtë ndaj atyre që janë angazhuar më shumë, që kanë arritur të gjejnë zgjidhje, që janë të aftë për kompromise, që janë në gjendje të sjellin rezultate. Këta nuk duhet të dënohen tani meqë janë më mirë se të tjerët.

Po grupi parlamentar i CDU/CSU-së ka thënë, se nuk do të arrijë të marrë një vendim që në qershor dhe se në fakt dëshiron ta shtyjë vendimin deri në shtator. E biseduat dhe ju me ta, apo nuk jeni dorëzuar ende dhe po vazhdoni të luftoni që ta sillni çeljen e negociatave në rend të ditës të Këshillit të BE-së qysh në qershor të këtij viti?

Ne në Vjenë kemi një shprehje: Vetëm një letër dorëzohet. Asgjë tjetër. Prandaj edhe unë do të përpiqem deri në momentin e fundit, që të arrijmë një vendim. Ia vlen dhe ua kemi borxh partnerëve tanë që ta mbajmë fjalën, kur ata i përmbushin kushtet që ua kemi vendosur ne mbi bazën e vendimeve të marra njëzëri nga të gjitha vendet anëtare.

Si i tha Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa Shkabes: Shkabe, mbajini mire sirianet, se ata do ta nxjerrin ne drite Shqiperine. Per te ftohura ngambrapa si ti, te gjithe jane raciste. Mire qe ke ate ngapara ne rregull te pakten, me gjithe moshen.

PDhi e paska pasur te hershme punen e molotoveve, vetem sa atehere i hidhnin shishet me vere

dhe ti krenohesh qe zagaret e PD po prishin imazhin e shqiperise? Jane 200 zagare qe shkojne te kryeministria dhe kur policia u hap deren, nuk futen brenda. Bejne sikur sulmojne dhe ikin me dy gazra. Sepse i gjithe qellimi eshte qe te prishin imazhin e Shqiperise para negociatave. Asnje qellim tjeter. I vetmi synim prej antishqiptari, njesoj sic shiti zogu shen naumin, toptani shkodren. Hahn ta ka thene troc te ajo qe ke sjelle. Ne jemi pro Shqiperise, Shqiperia i ka plotesuar kushtet, i vetmi problem eshte imazhi qe po krijon opozita ne menyre te rreme.

1 Like

mjerane. nuk ka me patetike

Po nuk ju vjen turp qe nuk disiplinoni dot 200 vete.
Apo mos ndoshta jane shume me teper se 200?

Ne mos 200, 2000 maloke sa per rremuja i gjen gjithnje. Por me shume se kaq s’jane mbledhur ndonjehere. Kur fillon dhuna pastaj mbeten 200. Rama nuk e ben sepse eshte ajo qe do Berisha, te vritet ndonjeri nga te vetet. S’e ben dhe sepse e di qe Basha nuk futet gjekundi, vetem foto me tym do per mediat e huaja. Ua kane lene deren e kryeministrise hapur dhe s’eshte futur njeri brenda.

Mos i quaj Malok ose Shpellar heronjte e shqupit or tej sa ja u vret ndjenjat te djathtes se frymezuar nga klani Kapo, Nesho e Myftiu, e aq me pak klyshat e spiunave Balliu e Gjata. Te morrin ene Arta Daden dhe ate Kapoistin tjeter Mejdani ne keshill kombetar se Tosi i Nanve nuk eshte aq budalla qe tu dali krah.
Lene te djathten te tretet nen udheheqien e Malokerise Sllavo Komuniste se mbi germadhat e saj do linde nje e djathte intelektuale, anti revolucion, anti anarki e konformiste me traditen jo perfekte demokratike.

Na ra bretku nga fitoret mer ia llafepistsha MAGA-n

Plasin barcaletën me Edi Ramën në Kosovë: Rama, berberi dhe klienti…

“Njeri shkon ne Kosove te berberi te qethet. Berberi ne muhabet e siper e pyet klientin, nga je? Nga Tirana i tha… Ke keni kryeminister ju? E pyet berberi…Edi Ramen, i thote ky…Ahh…ok…dhe berberi vazhdon qethjen. Mbas dy minutash e pyet prape…si e kishte emrin kryeministri juaj? Edi Rama…i tha ky prape…Ahh ok … Mbas 2 min prape… ma thuj dhe njeherë ke keni kryeministet? Edi Ramen o burre i tha…pse me pyet kaq shpesh…??
Jo…te pyes, i tha berberi ngaqe, kur i permend emrin te ngrihen qimet perpjete dhe te qeth me rehat! :smiley:

1 Like

per ata qe kane dyshime per esat pashe toptanizmin e Bashes.
Te BBC world ka specifikuar tekstualisht qe po protestojne sepse shqiperia nuk eshte gati te futet ne BE

…sepse Për fat të keq, shtyrja, pak a shumë është vendosur. Vende anëtare kanë dalë në përfundimin se progresi i Shqipërisë drejt përmbushjes së kushteve për hapjen e negociatave të anëtarësimit është i pamjaftueshëm. Pyetja shtrohet: çfarë vjen pas kësaj? Problemi më i madh është sesi të kapërcehet kjo krizë e thellë, e cila tani po shpërthen me zemërim nëpër rrugë dhe sheshe.

Nuk jane revoltuar njerezit akoma Kaposh. Une nuk po shof popullin te kalli ne flake Shqupin, folene e morrave te kuq e spiuneve e aq me te vrasin si qen rrugeve vrasesit e gerdecit dhe te 21 janar. U be kaq kohe qe enderrojme te shohim Salih Qenefin e Lulthim kanakarin me ndonje presh a hu ne sum por hic nuk ngrihet ai popull!

@Pjer, cfare mendimi kete per kete?

Natta e ndotur po u shkaton kancer majtas e djathtas .

…me keqardhje lebo, por duket se Europa eshte e lodhun me shqipot

VOA - Zëri i Amerikës

6 mins ·

Komisioneri për Zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn tha sot se pret që disa partnerë të BE-së të binden për t’i dhënë dritën jeshile Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave para muajve të verës. Zoti Hahn i bëri komentet gjatë Forumit Ekonomik të Vjenës pas takimit me kryeministrin maqedonas Zoran Zaev, duke theksuar edhe se Maqedonia e Veriut ka arritur një qëndrueshmëri që u mungon vendeve të tjera të rajonit.