Diskutime te lira - Maj 2019

Kokalaret jane kundershtare te Bashovicit qe eshte perkrahes I klanit te Dash Aliko kanabisit. Kamunistat skan pas noi her respekt per intelektualet por per njerezit e pushkes a tymosjes.

E kam thene te keqen se America eshte vend I rrezikshem qe sa me shume ta njohesh aq me shume te kall daten .po ku te mbytemi ?edhe atje ne komune te parisit mes shqipove qe te cajne bythen nuk shtyhet.ajo shqiperia ku te gjithe e njihnin njeri tjetrin e komshinjte ishin si pjese e familjes ka kohe qe ka vdekur .

terrorrist është sali berisha me turmën haxhiqamiliste që sulmojnë institucionet e shtetit shqiptar. që bëjnë çmos të vërtetojnë tezën serbe se shqiptarët nuk dinë të vetqeverisen.
luli dhe sala janë kaçakë që punojnë për vangjel dulen,i cili do shkatërrimin e shtetit shqiptar. dhe këtë gjë po përpiqen të realizojnë me gjoja protestat.

1 Like

Kur ishte pjatalarese halli ishte vetem i saj.nashi qe u be e famshme fama e saj eshte e te gjitheve :joy:

1 Like

Ne komunen e Parisit nuk na qasin se nuk jemi parallinj te fisem e te hershem por emigrant qe kemi perkeqesuar imaxhin e Shqipove te vertete punetor e Te ndercem e duararte

Mos I beso keta artikuj propagandistik. Qe Para 15 vjetesh dealerat shisnin edhe cinare me canabis te paster edhe 6-7 lloje kanabis te pasuruar qofte duke e bere me te forte kimikisht qofte thjesht aromatikisht sipas shijes se klientit. Sot ka nje dukuri te re qe nuk e perfaqeson artikulli jot prolegalizimit. Imvestoret ne pot stocks po terhiqen momentalisht per faktin qe po raportohet rritje drastike e perdorusve te canabisit ne urgjencat e spitaleve. Te djathtet e paraqesin si pasoje e uljes se kontrolleve dhe zbutjes se ligjit. Me kalimin e kohes do e kuptojme te verteten relative larg editorialeve te parapaguara.

Norvegjia nuk eshte ne BE por cdo ligj e pershtat sipas BE-se, sa here qe BE i ndryshon, dhe madje eshte ne Shengen. Kjo ndodh sepse kane nje marreveshje tregtare qe i ben pothuajse te jene ne BE dhe pa qene ne BE, EEA. Kjo marreveshje u jep treg te perbashket nejsoj si te ishin ne BE. Po ashtu eshte edhe ne Keshillin e Europes. Dhe nuk mund te krahasosh nje vend me 5 milione banore dhe me territor me te madh se gjermania 80 milioneshe, te pasur me nafte sa kanadaja e arabia, dhe qe ka bere tregti me Bashkimin Sovjetik per dekada me radhe, pertej perdes se hekurt. Krahasim pa lidhje. Ndersa ne, per europen, jemi myslimane ish-osmanllinj, nje copez turqie ne mesin e tyre, qe prodhon vetem emigrante dhe kriminele, sipas PD-se, dhe madje edhe terroriste, sipas simotrave te PD-se ne ato vende. Keto dy njolla i heq vetem anetaresimi ne BE, por te gjitha partite qe mbeshtet turiri yt i trashe jane kunder Shqiperise ne BE, e madje e quajne Shqiperine nje copez Turqie. Deputetet e atyre partive, sidomos ne Greqi e ne vendet sllave, kur flasin neper intervista per Shqiperine thone “shqiptaret, pse nuk shkojne te turqia meme e t’i bejne ato krime, por vijne pikerisht ketu mes te krishtereve?” Dhe torollaket si ti dhe si Basha u japin doren, fytin, sumen, etj, etj.

…po te njohesh kriminelet si gramoz ruci e skender gjinushin ske si me i njoft pinjollet e Musine Kokolarit

Arba është nje nga mbartëset e genit të familjes Kokolari, gjithnjë të dalluar si pioniere të përparimit dhe të përkushtuar e profesionalë në gjithshka që kanë ndërmarrë. Gjyshi i saj, Hamit Kokalari, ishte djali i tretë i juristit Reshat Kokalari. Hamiti, bashkënxënës me Enver Hoxhën në liceun francez në Gjirokastër, dhe më pas në Koçë, përfundoi studimet e larta në Francë për diplomaci. Pas përfundimit të studimeve, u emërua konsull në Kosovë, dhe më pas në Romë, gjatë kohës ku aty vazhdonte studimet edhe motra e tij më e vogël, Musineja. Në vitin 1943 Hamit Kokalari botoi librin studimor “Kosova djepi i shqiptarizmit” në shqip dhe në Frëngjisht, një libër i cili veçanërisht do ta sillte në vëmendje si intelektual të mirëfilltë në mbrojtjen e çështjes shqiptare. Mendohet se ishte pikërisht botimi i këtij libri që e klasifikoi Hamitin në veçanti si armik të interesave Jugosllave, dhe rrjedhimisht edhe të drejtuesve komuniste te kohës, të cilët ishin ushtarë të bindur të PKJ. Hamiti ishte i sëmurë rëndë, aq sa s’çohej dot nga shtrati ku dergjej, kur “ushtarët çlirimtarë”, trokitën në shtëpinë Kokalari më 12 nëntor 1943 dhe morën dy vëllezërit më të mëdhenj të Hamitit, që i ekzekutuan më pas në bodrumet e Hotelit Bristol. Sëmundja e shpëtoi atë nga pushkatimi. Ju desh gjatë viteve të komunizmit të mbijetonte duke përkthyer nga gjuhë të ndryshme letërsi artistike, dhe të përkthente e të redaktonte bocat për përkthimin në disa gjuhë të veprave të ish-shokut të tij të klasës. Emri i tij si përkthyes nuk u shkrua asnjëherë. Dy djemtë e tij Bardhyli dhe Tomorri ishin të shkëlqyer në mësime, por ata ishin të privuar nga e drejta për të studjuar në universitet, sepse halla e tyre Musine Kokalari ishte armike e rregjimit. Pas rrëzimit të komunizmit në Shqipëri, Bardhyli u caktua ambasador i Shqipërisë në Suedi, ku jeton edhe sot me familjen. Kontributi në jetën shoqërore dhe politike të këtij vendi, i dha vajzës së tij Arba Kokalarit të drejtën për ta përfaqësuar në Parlamentin Europian.

Nuk e di per tomorrin por bardhyli gjate komunizmes ka qene inxhinier ne institute te projektimeve gjithashtu emrin e hamitit e mbaj mend ne libra e fjalore si perkethyes .kjo nuk e zvogelon faktin se kokalaret u masakruan .

Sa keq…sapo kishin nis shkendijat romantike me majlinden.

1 Like

Me duket se e ka marre arian cani ne interviste para disa vjetesh.

E dekretoi Ramiz Alia pra. Nderkohe si cdo familje shqiptare e presekutuar nje pjese u vecuan dhe ndertuan jete te barabarte me komunistet e i shpetuan persekutimit, e u dalluan edhe ne shkence e art sepse nga familje intelektuale rridhshin.
Nderkohe Kaposh, pyetja 1 meleon dollarshe eshte pse ju i keni rradhet te mbushur me nipce byroje, e cuna punistash e hafijes e jo me Kokalare. Kum pa qe Edvin Kristaqi ja u merr kta sojllite e ju mbeteni gjene me Mul Noken e te Mothin Nard Noka.
PS. kjo vasha ka fitu per deputete ne spektrin e djathte e nuk ndihmon dot shqiptaret e Pjerinit qe kane nevoje per nje te majte europiane tolerante sa te fusin nje kembe ne BE, pastaj le te behen ene Orban a Trumpista po deshen. Arba eshte ne nje parti me 4 deputete e smund te ndryshoje frymen kunder zgjerimit.

Arba, kur dhe si keni mbërritur në Suedi?

Unë kam vajtur në Suedi në vitin 1992 kur isha vetëm 5-vjeç pasi babai u emërua nga PD ambasador i Shqipërisë në shtetet nordike dhe baltike.

E ka genjyer Babi gocen. Ambasadoret dekretohen nga Presidenti i asaj kohe dhe nuk emerohen nga Partite. Po mir mer pse nuk angazhohen ne rradhet e Pedit kta te persekutumit e Respektum por po jepni shpirt me Mul Noken e Nard Noken???

…intelektualë me kulturë, sociologë, gazetarë, profesionistë të fushave të paidentifikuara, punonjës të institucioneve shtetërore të rëndësishme, dhe, më lart, ndonjë diplomat, sikurse ka qenë rasti i ambasadorit Kokalari në Suedi (1994), i cili, në takime zyrtare me të huajt e paraqiste Kadarenë projektues të diktaturës, madje me nxitjen e tij iu drejtua edhe një dosje Akademisë së Stokholmit për të mos i dhënë Nobelin. :v:

Kur ai nuk pranon Kadarene bijte e bijat e tij do pranojne te inkuadrohen ne PeD qe udhehiqet nga nje ish sekretar 25 vjecar punist? Gaboheni zoterinj te PeDit. Ju dekurajoni e perjashtoni intelektualet e persekutuar sepse jeni krijuar ne zyrat e Ramizit e Xhelilit e Pirro Kondit. Shtrengoni rradhet se poshte e me posthe do shkoni per te miren e djathtes Shqiptare qe bashke me Shqiperine do shpetoj nga ju.

Ultrasit e Tirones kelthasin Allahu Ekber e Tekbir? E do u futna ne BE NA???

bo bo bo sa e frikshme…