Diskutime te lira - Prill 2019

Cdo njeri jep opinionin e vet
Edhe per ty opinionet e tua jane te verteta ndryshe nuk do ti shkruaje.
Sa per te zgjedhuren e Çikagos shikoje punen qe ka pasur para se te zgjidhej dhe nxirr perfundimin.
Kuptohet qe perfundimi jot mund te mos perkrahet nga te gjithe,keshtu qe kurseje ironine.

Nese do te mendonin te gjithe njesoj atehere nuk do te kishte debat.

Nuk eshte se mendon ndryshe, une madje preferoj te shoqerohem me njerez qe mendojne ndryshe. Sidoqofte, ti nuk kupton per cfare po flas (jo ndonje gje e re kjo) keshtu qe nuk po zgjatem.

Sa per Kembelehten e Cikagos:

Despite never having held elected office, Lightfoot brings significant experience including having worked with Chicago city government on police reform. Lightfoot served as an assistant United States attorney in the criminal division, president of the Chicago Police Board and chair of Chicago’s Police Accountability Task Force. She has also held board positions at several progressive organizations such as ACLU Illinois and NARAL Illinois.
Most recently, Lightfoot was a the senior partner at law firm Mayer Brown.
Lightfoot, the granddaughter of a sharecropper from Arkansas, was born and raised in Ohio. Her mother worked as a home health aide and her father worked several jobs, including as a janitor, barber and handyman.
The mayor-elect attend the University of Michigan, where she graduated with honors, and earned a full scholarship to the University of Chicago Law School , where she served as the president of the Law Students Association and was the quarterback of the law school’s intramural women’s football team.

Besoj e ke fjalen per ate qe theksoj me lart. Nuk ka asnje gje te keqe te kritikosh policine nese ata abuzojne me pushtetin dhe detyren qe kane.

Ajo qe doja te thoja une ne lidhje me Meetoo dhe Joe Biden apo Brett Kavanaugh eshte se i akuzuari shpallet direkt fajtor,porsa dikush thote qe para x viteve ky me ka kapur per krahu apo me keq para 36 viteve ky ka dashur te me puthe me zor,por une smbaj mend as vitin,as muajin,daten jo e jo,as shtepine,as se si erdha as se si ika,edhe deshmitaret qe ajo permend nuk e mbeshtesin theniet e saj(ndoshta se kane kaluar 36 vjet dhe keta ishin nga 16-17 vjec),pra akuze dhe i akuzuari eshte fajtor menjehere.

Une Joe Biden kam shume respekt se eshte shume pro shqiptar,plus qe nuk eshte ekstrem i majte.

Por kjo qe po ndodh eshte nje makathizem i ri,kesaj rradhe nga demokratet.

vetem nje kaqol si ty mbahet per antikomunist dhe njekohesisht per antimakathist. Ne fakt je mhakarthist.
Te gjitha llokmat i do, nuk ke te ngopur. Per kete arsye ke vene shume pare ne banke.

ti m’u kujtove sapo pashe kete videon

Ore “trim”.
Me ke ofenduar disa here por nuk te jam pergjigjur per te mos u ulur në nivelin tend.
Por po te duash te vazhdosh di edhe une te te ofendoj me rendshem po deshe.
Prandaj permbaju etikes dhe mos e degjenero biseden.

Koha do te tregoje por per sa kohe te ekzistoje sistemi i getove si habitat qe pjell kriminele krimi ne Chicago ka per te mbetur i larte.cilat jane gjasat e nje femije te rritur ne nje ambient me prostitutat djathtas drogaxhinjte majtas e ku cdo njeri ne universin e tij ka qene ne hapsane te behet qytetar produktiv kur te rritet ?

1 Like

Astrit Tazo, pse e qit koken nga sporteli i dezhurnit te selise se partise, qe te tregosh antimhakarthisteneve qe je me edukate ne pozicion te pekulur antikomunist?

akoma diskutoni per Ameriken? a ke kuptim te diskutohet per Perandorine Romake? hani ate cope buke qe ju jep ai vend, e pirdhi ne te Perandorise se nuk ka te ardhme nje vend qe komandohet nga perverse antimhakarthiste qe jane edhe antikomuniste demokrate me fele te elektrizuar republikane.

1 Like

Me solle ndermend nje liber qe e kam pasur gjithmone ne mend ta lexoj .are we Rome ?
https://books.google.com/books/about/Are_We_Rome.html?id=65_NKGnd9LQC&source=kp_book_description

mir, mir lexoje, por nuk eshte vetem ky liber, ka nje literature te tere qe studjon kete fenomen si paralel historik (Roma=Amerika, Athina=Evropa), i cili eshte me se evident qe mbas vitit ngambrapa 89-te, ku nuk behet gje tjeter veçse diskutohet per penisin dhe vaginen e elites politike dhe kulturore. Amerika tani nuk njihet me krahasuar me Ameriken puritane e fillim shekullit te 20-te.

Grande Kapo, ia paskan fut prape PDhit

Kam thene une, ne Shqiperi ka per te mbetur vetem Shkaba

Do mbesin derra e dosa plote. Duhet hequr moratorumi per gjuetine.

fuksi i infiltruar i policies I japin dajak…demokratik live in TV