Eastern («Western» – film gjerman me regji te Valeska Grisebach)


#62

@STALKER The post, ia vleu vertet, filmi e hedh fjalen nga aktualiteti politik amerikan. Nje kenaqesi per syrin, dhe surpriza pozitive e Merryl Streep, kete te fundit s’do ta kisha besuar po mos ish pare me sy (Kjo per argument mbase te debatit te aktoreve per te cilet flisje me lart).
Flm, shpresojme te shkruash per te, qofte edhe permbledhur…


#63

Ne fakt ka edhe tematika te tjera te kohes (se ngjarjes) qe rezonojne me aktualitetin, pervec asaj politike. Disa syresh si te drejtat e gruas, trajtuar me elegance, bukur.


#64

Kemi parë të njejtin film (por eshte dhe avantazhi i te qenurit film klasik- për nga mizaskena).


#65

Mjaft klasik, dhe nse mund te them, tipik amerikan.
problemi me ndonje feedback qe mund te kem ketu (per kete film por edhe ne pergjithesi) eshte nivel i cili nuk i pergjigjet, e per konseguence, nuk i qendron dot, nje debati / bashkebisede me te pershkallezuar, analize etj etj…
Si i tille ai reduktohet ne " Like" per hir te shmangies se mediokritetit kur eshte e mundur (gje qe s’ndodh gjithmone).


#66

Jo, klasik nuk e thashe ne sensin kritik, por si realitet.
Nejse, me kismet gjej kohe e hap nje teme me vete per filmin


#67

no worries, se e kam te qarte s’behet me te shtyre ajo
skena e konversacionit ne kafe’ e Katherine me Ben (nga fillimi) eshte nje veper arti, apo jo


#68

e kane nxjerr me titra ne shqip the pos-tin, klasik ne forme por i bere ne ndershmeri e mjeshteri.


#69

edhe nje here tjeter do ta kisha pare, pas 2 heresh tashme, me vjen mire qe munde e pe :slight_smile: