Po ne Eurovizjon per ke do loze Ermali? Se mos na del tradhetar si Shaqiri?
Turp dhe per faqen e zeze te Sanremos i jepet cmimi i pare dy kengetareve qe pretendojne qe jane dhe autoret e kenges, kur ne fakt vecse kane bere nje “cover” me disa pershtatje te tekstit te nje kenge tjeter te titulluar “silenzio” dhe kenduar nga 2 persona te tjere perpara 2 viteve. Hajde ku eshte katandisur Sanremo, dikur nje dritare pasioni dhe horizonti perendimor per ne te burgosurit e albanistanit.
Nuk e kuptoj kete inatin ndaj Ermalit. Dhuna ne familje eshte realitet dhe eshte edhe me e tmerrshme kur ushtrohet ndaj femijeve. Une nuk e di ca i ka ndodhur ketij, por nese shprehet keshtu, do te thote qe ka vuajtur goxha, ai dhe e ema.
I lumte qe fitoi Sanremon. As nuk i futem fare cilesise se kenges.
Mua sme pelqeu shume kjo kenge, si recetim, ndoshta se s’kuptoj as Italisht, Lol, po si vesh muzike qe kam, nuk ish ndonje per wow, ne Eurovision as ka me marr ndonje cmim, thjesht se eshte kondra terrorit me c’lexova, mua sme ngjit ne asnje cast, merzie, mekankolie, euforizmi apo dashurie. Sic duket e gjithe Sanremo paska qene Kot !
E duhet thene: si eshte (ose te pakten ka qene, se kjo eshte kenge e 1973) kaq e bukur muzika italiane ?
qe Ermali eshte nje kantautor shume i mire kjo as qe diskutohet. Por une thjesht befasohem me Sanremon qe pranon dhe biles promovon gjera te tilla. Ka pjerdhur me nje fjale, tamom si ne kohen e Enverit kur promovoheshin kenget per partine pavaresisht cilesise, tani promovohen kenget kunder terorizmit pavaresisht se eshte komplet e marre nga nje kenge tjete3r dhe i eshte ndryshuar vetem nje pjese e tekstit per ta bere te partishme.
vende-vende. jane shume te guximshem me emocionin duke mos u trembur se mos behen qesharake. plus tekstet rralle here u tingellojne banale.
Autori paska qene i njejte.
Ta demaskojme Ermalin tani?
Fleterrufe!
Ai fitoi cmimin.
Cfare behet keshtu?
Partia dhe kolektivi i peshkut kerkon nga Ermali nje autokritike te forte.
Si muzike mediocre mu duk po urime per suksesin se sanremo eshte sanremo megjithese larg sanremos te toto cotugno , giani morandi apo celentanos avazet e te cileve te ngeleshin ne mendje qe me degjimin e pare ndersa kjo e ketyre e harrova sapo mbaroi kenga.ndersa persa i perket dhunes ne familje nuk duhet gjykuar pa i njohur se kushedi si e kane hallin .ka shume burra e gra qe nuk meritojne te jene prinder e megjitheate bejne nje tufe me kalamaj ndersa shume qe meritojne te jene prinder nuk pjellin dot.nuk e di se pse AI qe eshte nje NjE e atje LART i ben keto pune se prapthi
Duhet thene se niveli i sanremos ka rene goxha, nuk eshte si me perpara, te tilla gjera nuk me habisin me. Edhe muzika qe kryesisht promovohet sot e kesaj dite mua me duket kot fare. Nuk me pelqen, cdo gje ka marre ate nuancen Rap-it, eshte bere shume “black” muzika. As “pop-music” nuk ka me.
Teksi eshte Andrea Febo qe ka bere nje kenge te ngjashme ne 2016 per dy kengetare te tjere ne Sanremo per qe nuk u fut ne gare …thone …dhe per kete e akuzuan per plagio. Por mqs eshte i njejti autor teksi nuk mund te thuhet per nje plagjatur te vertete …nuk mund te kopjonte veten e tij …e ndaluan njehere pastaj mbas verifikimeve e vendosen ta lene ne gare …
''Il regolamento del Festival prevede che un brano inedito possa riprendere un terzo di un altro brano; nel caso della canzone di Moro & Meta, il brano è stato scritto da Andrea Febo, che è lo stesso autore di 'Silenzio', canzone che presenta il medesimo ritornello della canzone proposta dai due cantautori'' Abbiamo sentito parlare di plagio nei confronti della nostra canzone di Sanremo e il pomo della discordia è una canzone scritta da Andrea Febo (collaboratore storico di Fabrizio) che venne presentata nelle Selezioni di Sanremo giovani di 3 anni fa, venne scartata e MAI commercializzata. Fabrizio, io e Andrea abbiamo mantenuto una parte di quella canzone per non sacrificare qualcosa di bello (cosa che abbiamo raccontato in più interviste) e tutti e tre insieme abbiamo scritto una NUOVA canzone con un significato completamente diverso.
Plagiare significa copiare, ma è ASSURDAMENTE RIDICOLO considerando che Andrea Febo ha scritto con me e Fabrizio “Non mi avete fatto niente”.
Inoltre entrambi siamo autori da molti anni e abbiamo scritto molte canzoni contribuendo a diversi successi sia per noi stessi che per gli altri.
Chi ci conosce lo sa.
Quando abbiamo deciso di raccontare uno stato d’animo generale con questa canzone non lo abbiamo fatto per presentarci al Festival, ma per parlare di pace. Siamo molto dispiaciuti di quello che sta accadendo perché non siamo venuti al festival a prendere in giro la gente, ma per abbracciarla.
Siamo sicuri che tutto andrà per il meglio.
Un abbraccio,
Ermal Meta
Po po artistet e suksesshem te peshkut neper bote ,kritikojne Sanremon dhe Ermalin …lol
ma andate a cagare
C’thote Bibla per kete, pse i ben ai punet se prapthi? Konsultohu dhe me te Mothin.
Eshte kjo qe thua ti (biles po mendoje qe, kete qe ke shkruar, fare mire mund tja dedikonim edhe Lucio Battistit, Absolutit).
Por ndofta kjo vjen edhe prej faktit qe guximi ne fjale, vjen prej dikujt tmerresisht timid (video me poshte). Dhe prodhon diçka autentike (te besueshme).
ps: ç’signature zeri i Baglionit!
ps2: Vacanze romane eshte nje nga 2-3 kenget e mia me te preferuara taljone, ever
Fjalet qe tha ai jane fjalet e menaxherit,ose une uroj te jene te menaxherit.
Sido qe te kete qene babai,nuk flitet ashtu.
…“Bastard, s’më bëre dot asgjë”!!!
Qe ky Eemali eshte nje felliqesire kete une nuk e ve ne dyshim dhe skam asnje respekt per te si njeri,sapo degjova se si foli per te atin.
Por ka shume artiste qe jane felliqesira si njerez,dhe ky ben pjese në kete kategori.
Sa per cmimin,nuk e di perse diskutohet,kur juria ja ka dhene dhe nuk e ka vjedhur.
…Babanë ai e përshkruan një njeri që nuk ndodhej kurrë në shtëpi, dhe e quan kafshë…
Une kam kujtuar se e shtronte ne dru cdo nate…ky ankohet se nuk i paska ardhur në shtepi.
Po eshte trecereku i Italise aty more ndyresire!
Qe ka baballare te tille une nuk e ve ne dyshim,por perseri nuk nxirren plackat e shtepise në pazar
Nejse kot qe te flasim se luftetaret e PPU do ti vihen ne mbrojtje.