Festivali i 57 i Këngës në RTSH

i shoh me pas klipet por e qarte cfare thua, ballkani me elementet e tij authentike

Me kujtove nje çunak te ri rom bullgar (te cilet, me futjen e Bullgarise në BE jane te shumte qe zgjedhin te jetojne ne europe, sepse edhe pse flene nga 10 vete ne nje dhome, jane më pak te segregacionuar se në Bullgari a Rumani), i cili vinte ne palestren time. Duhet te kishte nja 17-18 vjec. Ishte tashme babà, sepse vinte e shoqja (tek 14-15 vjecet) bashke me nje beb në krah, per ta pritur kur dilte nga palestra.
Kujt ja thua ? Alimanit qe vazhdon ben filma me «renien e komunizmes » ?
:scream::joy:

2 Likes

ne aparence vjen klishe ky authenticiteti etnik i ballkanit, nje egzotizem ornamental. Por ballkani ka borxhe ndaj etnive ne pergjithesi, por romet jane entia vertet e margjinalizuar e ballkanit, etnia pa zot, sepse s’kane as shtet te tyrin ame

apo ndoshta kjo e fundit eshte gje e mire …

Mos e ke fjalen per kete kryevpren e Ettore Scola-s ?

kur shpertheu moda e azilit,iku tere lagjia e romeve ketej ne france e gjermani, megjithse i rikthyen shumicen. Nje pjese megjithate jane sistemuar andej, ketej trajtohen mjaft keq.
E kisha per filmin e ri A ciambra, linkun e te cilit e solle te kinematografi e tV
filmin e ettore scholes e kam pare vetem me fragmente youtubi.

1 Like

E degjova disa here mbreme dhe ate po mendoja: eshte kenge tipike ballkanase, nderroja fjalet ne cdo gjuhe ballkanike dhe prape funksionon. I ka ardhur frymezimi Kacinarit.

Ky Strazimiri m’u duk sikur stononte vende-vende plus qe e mbyste Imbro ne pjeset kur kendonin bashke, por kjo ndoshta ishte me qellim.

Keto 2 vitet qe vijne do lindin plot goca Lejla ne familjet rome. :smile:

RTSH ka nje aplikacion RTSH TANI ku mund te shihet festivali. Jane disa kanale dhe njeri nga ata po transmeton festivalin

1 Like

Ca nga keta duhet te gjejne ndonje emer artistik se na flliqen :smile: Edhe te rruhen. Te gjithe qe kam pare deri tani kane ndonje lloj leshi ne fitire.

edhe kjo intron e kish mjaft ballkanike, tip bjello dugme dhe kusturica song ku rrafsha mos u vrafsha.

Veprimtaria e UDB-se vazhdon ne zonen e kultures.

1 Like

Gabimi im: e ka bere Adrian Hila në fakt kengen. E korigjova.

Po, por dhe pa aplikacion, festivalin e jep drejpersedrejti https://www.rtsh.al/rtsh-live/RTSH1-HD.html

Si dhe facebooku (fest 57)

Po, Strazimiri stonoi naten e pare, në fillim. Pastaj e kapi veten.
Mbreme pastaj, me Aurela Gacen, ishte hata !!

Si ishte kjo puna e leshit :smiley: se vertet nuk e kuptova

Nuk e pashe gjithe naten, por ata qe pashe, gjithe meshkujt o me mjeker, o me musteqe.

Ky m’u duk cik si i ngurte, dhe I shperndare, sikur nuk po e shijonte kengen po e kishte mendjen o te publiku, o te kufja ne vesh o te ndonje gje tjeter. “Banda” qe e shoqeronte po e shijonte me shume.

1 Like

bravo Bosnja, Serbia e Mali i Zi, sapo i degjova
kur doli Knez- Adio (Montenegro) ne eurovizjon 2015 une mezi e kapa si kenge por me la pa mend pastaj. Me klipet me lart shoh qe kjo pune e kengeve sllavo-ballkanase ne eurovizion paska histori, dhe ata e paskan kuptuar mjaft heret e mjaft mire etniken, ndryshe nga ne.

Lejla, e cila uroj te fitoje me gjithe zemer se me pelqen vertet, do doja te paraqitej identikisht sic e pame ne FIK 57, me orkester te madhe jo me instrumentaliste, ne shqip e jo angl, dhe pa valltare a inskenime ekstra.

eshte moda me lesh te te rinjte sot, ke gjithandej 18 vjecare me mjeker te gjate, floke te shkurtra si Leonida i 300 spartaneve, mundesisht dhe syze djelli e atlete te bardha.

Ku jeton ti Kthupo, se ketu tek une, burrave po u mberrin mjekra në toke
:smiley:

Serizisht !

Ahahahaha, sa bukur e paske përshkru me kete Leoniden :smile:

Amà personalisht kam zene karar, kam mbi 15 vjet pa vene brisk në fitire. Para se të dilte moda, çoç edhe me shihnin shtrember në punë. Tani gati sa nuk me falenderojne
:smile:

Nese fiton, sigurisht qe nuk do kete valltarë. Po të nderhyje Gaçe, do i bente nder kenges.
Në ang., kam pershtypjen se do ecte mirë, too. Do kuptohej me mirë mesazhi. Sigurisht, me strofen në ‘gabelçe’ (me patjeter !!)

ashtu u befte nese kane (kemi) fat

“Mirëmëngjes Shqipëri” “Marko Strazimiri dhe Imbro…” “12 Dhjetor 2018”

nice background ky klipi, flm