Gjenial! (“Jeannette, fëmijëria e Zhan D’Arkës” – film francez me regji të Bruno Dumont)


#21

Imazhi i fundit i “Socialism” i Godard.
Pikerisht mbi “vjedhjen” e filmave:
Në sfond, “FBI WARNING”.
Mbi të (mbi të !!) : “Kur ligji nuk eshte i drejte, e drejta e tejkalon ligjin”
:wink:

image


#22

“There’s no such thing as intellectual property, there’s only intellectual responsibility.”

tha Godard me ate rast :nerd_face:


#23

nga trailer dhe ca fragmente qe qarkullojne ne youtube me krijohet pershtypja se nga imazhi filmi duket ‘fantastique’ dhe se do me duhet ta shoh pa audio (perzierja muzikore eshte e tmerrshme).
Gjithsesi kam kuriozitet ta shoh edhe i nxitur nga ‘gjenialiteti’ i atribuar nga Cahiers.


#24

Në fakt, ‘paradoksalisht’ nuk eshte i zhanrit fantastik. Eshte thjesht musical. Fantastikja eshte me shume si element natyralist.
Muzika eshte electro-pop-rock. Autori i saj eshte deri diku i njohur (Igorrr). Fjalet janë të Charles Péguy, poet i mallkuar francez i fillimshekullit të 20


#25

Godard e ka dhene filmin falas?


#26

kot flas pa e pare, tani po e shkarkoj


#27

Poooooooo! Perpara se të dale në kinema :joy:


#28

Dhe per pertacet, i gjithi në vetem 1:16 minuta :joy::joy:


#29

#30


#31


#32


#33

@STALKER nteresant sesi ke perzgjedhur pikerisht posterin me lart, per ilustrim per review-ne nga gjithe posterat ne qarkullim. Poster i koncentruar ne ide.


#34

editorialin e « Cahiers du cinéma » (Fletoreve te kinemase – revistes serioze te permujashme franceze) te muajit shtator 2017, i cili i kushtohej si rralle ndonjehere nje filmi te vetem: filmit «Jeannette – fëmijeria e Zhan D’Arkës » te regjizorit francez Bruno Dumont.

kish dale nga mendja qe Jeannette ish e dyta ne listen e Cahiers, click me poshte per listen:


#35

ja edhe nje shenje tjeter e veçorise se epokes qe perjetojme: komunistet, qe konsiderojne njeriun vetem muskul, lavderojne Zhan D’arken, qe kishte vizione dhe bonte i dor muhabet me Zotin.


#37

Është ndarë nga jeta në moshën 84-vjeçare, Todi Bozo.

Studimet e larta i kreu në Universitetin e Kinematografisë “VGIK” të Moskës. Këtu diplomën e mbrojti shkëlqyeshëm si producent filmi. Kështu, ky u bë kuadri i parë me arsim të lartë në fushën e produksionit të filmit.
Më 1958 Todi Bozo filloi punën në Kinostudion “Shqipëria e re”. Filmi i tij i parë ishte “Furtuna”, një prodhim i përbashkët me “Moskfilm”. Më pas e vazhdoi veprimtarinë e vetë krijuese me disa filma dokumentarë, sidomos artistik. Vijoi drejtor në filmat “Debatik” (1961), “Detyrë e posaçme” (1963), “Vitet e para” (1965), “Oshëtimë në bregdet” (1966), “Ngadhënjim mbi vdekjen” (1967), “Plagë të vjetra (1969).
Ndërkaq, vazhdoi studimet pasuniversitare dhe diplomohet për regjisor. I kësaj kohe është filmi “Lugina e pushkatarëve” (1970).

Në vitin 1971 Todi Bozo kaloi në detyrën e zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të Kinostudios, gjatë 12 viteve. Ndërkohë, nga ky vit e në vazhdim dha leksione në Kinostudio dhe në Akademinë e Arteve të Bukura.

Mbas largimit si zëvendësdrejtor i përgjithshëm i Kinostudios, Todi Bozo vazhdoi të punojë për prodhimin e filmave dokumentarë. Ka qënë skenarist dhe regjisor i shumë filmave të tillë, mes të cilëve “Noli ynë”, “Ditë plot diell”, “Pejzash me mollë”, “Shkripëzimi i tokave”, “Shtegtimi”, “Moj e bukura Arbëri!”, “Këngët e zemrës”, “Drejt kuvendit pluralist” etj. etj.
mbas daljes në pension Todi Bozo vazhdoi të jepte leksione në Akademinë e Filmit dhe Multimedias “Marubi”. Paralelisht me këtë, vazhdoi punën edhe si kineast. Kështu, deri në vitin 2008 punoi si producent ekzekutiv në filmat “Kolonel Bunker” dhe “Syri magjik” me regjisor Kujtim Çashkun, në filmin “Kronikë provinciale” me regjisor Artan Minarollin dhe në filmin “Koha e Kometës” me regjisor Flamur Koçin. Të gjithë këta filma janë realizuar në bashkëprodhim me partnerë perëndimorë.

Kineasti Todi Bozo është marrë edhe me botime të ndryshme, ndër të cilat mund të përmendim librin “Produksioni i filmit”, një libër profesional e shkencor, që bën fjalë për organizimin dhe teknologjinë e prodhimit të filmit. Në vitin 2014 botoi librin “Copëza kujtimesh, të ëmbla e të hidhura”, në përmbajtjen e të cilit përfshihen edhe episode të ndryshme nga puna në Kinostudion “Shqipëria e re”.