jo or Alba se ka ndrru siraja, tani nuk eshte me problemi si te ndertohet shteti, por si te ç’ndertohet shteti. Si gjithnje albanezet nje epoke ngambrapa.
E ke te bazuar ne ndonje fakt konkret kete lidhjen e Kurtit me debatin per ahengxhiun, apo ashtu kot?
Se deri me sot as Kurti as kabineti i tij, asnje sekonde asnje germe nuk jane shprehur as aluduar ne lidhje me kete debat.
Ne fakt debati per ahengxhiun, ne Kosove me se shumti eshte fryre prej kundershtareve te Kurtit, tip buzhala, mero, kimete, edhe per pro edhe per kontra. (Nje nga argumentet mbizoterues: rama e ka thirre serbin per inat te Kurtit, prandaj Kurti eshte i keqi sepse ka hidheruar ramen…). Dmth hajduti ska asnje faj ketu.
alba, terheqjen e trupave amerikane nga afganistani, iraku, etj, vende, e filloi tra(m)pi,
Keshtu po thone , po nese Kurti s’ka gisht e terheq akuzen teme me sincerest apologies.Ne fund te dites aheng i organizuar nga bashkia e korces ne nje feste lokale eshte.renia e kabulit duhet te na shqetesoje se mos amerikanet bejne te njejten gje ne Kosove.
ndonese nuku kam besuar ne rrugen e luftes Kosova duhet te filloje te pregatitet ushtarakisht te pakten me njesite paramilitare , nese larg qofte SHBA bejne te njejten procke duke u terhequr si ne Afghanistan.Biden ndonese kam votuar 3 here per te ketu e menderosi .Kam fryke se kjo do inkurajoje serbet ta zvarrisin procesin e paqes derisa amerikanet te lodhen e te largohen nga kosova.
Nuk kane nevoj me e shty per neser, qysh sonte le te largohen.
Kur lodhet amerika, dmth shqiperia e mali i zi qenkan superfuqi, skane rrezik .
Serbia e dijme qe eshte me e fuqishme, por e sigurte eshte qe lehte nuk ka me kalu. Na ketu do ta presim. Te shohim.
Amen to that.Kur te vije ai sahat mos harroni me thirre edhe Delta pellazgun se po i hane duart te varfrit te marre difekun e te luftoje per vatanin
Serbe, Iraniane, Afgane , sec jane dhe ca tjere qe do zevendesojne punonjesit Shqiptare , kjo eshte Politika e shaleve te hapur , kur mbledhjen e qeverise e drejton djali i Sorrosit qe e lyen prapanicen me voj ullini .Kjo eshte Rilindja . Popull pa shtylle kurrizore, kane ngelur Rilindasit servile, spiune, parazite , zjarret , patronazhiste, lajkatare .Te mencurit dhe punetoret iken , ata qe nuk jane servile, spiune , parazite iken, mire bene, ai vend ka marre fund , fjalet qe degjoje dhe ne plazh ishin: Fenerbaceja 2-1 me pjese , Tender , Koks, vend pune ne Administrate.Shkurt , Pederastllek.
brado, je qe je ne shqiperi, shko a derzi ne feste dhe kenaqu,
Ahh…se s’du me dal nga tema se i fshin gjemi masnej, kte kengetarin e ka sjell Vucici jo Rama.
Pjer , " kenaqja " nuk eshte kaq fjale e vogel sa ti mendon.
Une kenget sllave i kam alergji. I kam pas alergji qe nga koha e plazhit dhe e katnarve me radio Iliria. Nese do kisha qene ne Al, me siguri qe nuk do shkojsha me e degju ket ahengxhiun.
Nese ka njerez qe dun me e digju, puna atyre, si kam kuptu atehere dhe sdo mundohem me i kuptu tani. Por gjithsesi une nuk i kuptoj edhe kto patriotet e kendej apo andej kufirit qe bejn sikur harojne firmen Shqiponja… qe rrishin squke kur Damir Fazllici merrte pjese ne mbledhjet e qeverise… qe shofin nga ana tjeter kur imamet me callme e quajne Nene Terezen kurve…
edhe ketu ne perendim, te marresh pjese ne nje eveniment , ne nje koncert a feste, eshte kenaqesi,
Pjer bre , dikur do duheni te hapni mendjen, bre ! Si nuk e kuptoni qe Gorani i ngrate ju vie si maskote ( dordolece figrativishte )qe kenaqesine te ja jep rames qe nenshtroj 3 milion dele duke shprehur shembullin qe Ballkani i hapur e vllazeruar me shkije funksionon …
rezistenca dhe revolta qe shprehin Kosovaret me mbush me dinjitet per syqetersine qe kane…
Isha para ca javesh ne Prizren, Prekaz, Gjakove, Peje, Rugove…Mrekulli!
Personalisht doganen e Morines dhe traun ne autostrade ne Kukes do ti kisha rrafshuar. Nuk ka kufij fizike e shpirteror mes Kosoves dhe Shqiperise londoniane. Por ky eshte mendimi im.
Kishe qejf dhe te behej zemra mal kur shikoje shqiptaret e Kosoves ne jug ne restorante apo bare te lireshem si ne shtepite e tyre.
E vetmja gje qe me vriste veshet dhe vazhdon akoma te me acaroje eshte thirrja “kosovare” ndaj shqiptareve pertej kufirit zyrtar shqiptar. Me e pakta eshte injorance dhe me ndyra eshte ligesi.
Teorikisht eshte kshu si thu ti, praktikisht nuk eshte sepse ke nje shtet qe quhet Kosove me administerate, ushtri, polici, sherbim sekret me vete, me te gjitha ligesite, injorancat dhe ndyresite qe implikojne keto institucione. Sepse teorikisht i bi qe e quajtura “francez”, “gjerman”, “amerikan”, “shqiptar”, etj, pasoje e qenies se shtetve perkates, te jete gje e ndyre dhe ligesi ne raport me faktin potencial se ekziston Njeriu qe nuk ka nevoje per pashaporte kombetare per te qene i tille.
gorani, e dashur dafne, nuk na prish pune, ne na prishin pune ato kolonet e rinj serbe qe duan ti vendosin ne brendesi te kosoves, kjo na prish pune, dhe nuk duhet ti lejojme,
ata do jene si nje kale troje ne trojet tona,
Gorani erdhi kendoj dhe i beri njerzit te shijojne koncerte qe kane kohe qe u ka munguar. Luanet e tastires si zakoinsht ishin ne shtepi te merzitur qe nuk bene dot tufan ne gote.
Po keto talibanet tane qe hedhin gaz lotsjelles ne aheng a i kapen?