Ja dua te martohem, po si te celebrohem?

Po, Pitagora e ka themelu numerologjine moderne ku bazohet shumica, te cilen kam perdor edhe une; jane edhe 2-3 sisteme te tjera numerologjike qe nuk i kam eksploruar si ajo babilonase (chaldean), kabaliste e keshtu me radhe. Por sistemi me komod eshte i Pitagores. Eshte nje sfide jo e lehte te perpiqesh te kuptosh marredhenien ndermjet numrave ne nje harte, sa peshon njeri, si ndervepron me tjetrin, cfare karakteristike i shton, cfare i heq, kur rrezikon potenciali te behet negativ etj

Sidoqofte per vete preferoj, ose me mire preferoshja kohe me pare, te lexoja matematike se sa numerologji, perjashto numerolgjine providenciale qe eshte pak e njohur dhe fushe djerre, ka me teper pune per te bere, se sa per te lexuar.

Kam nje alergji te lindur per te gjitha llojet e smorfieve, mistereve dhe mistiçizmave hermetike, pranej edhe keshilla ime per t’i nejte larg ketyre. Pa shum problem tani qe je e re, po si i behet halli kur te plakesh gjithe diten tu pi kave?

Aqua mos e diskuto u martu Arbani, e lexova sot ne llumin e filxhanit te kafese alla turka :smiley:

Une kam shume pasione…numerologjise i bie a si bie radha te merrem. Sepse kam nje pasion primar qe me ha gjithe kohen, ska te beje as me matematiken as me numerologjine, dhe besoj po ky pasion do me konsumoje tere diten ne pleqeri. Prandaj me ka mbetur ne wish list gemartria, te cilen besoj do ta lexoj kur te kem kohe sic kam lexuar 800 faqe numerologji shume vite me pare, kur kisha vrull adoleshencial. Te them te drejten, nuk i kam dhene ndonje rendesi kushedi se sa te madhe ne filozofine qe kam per jeten, kam lexuar, me eshte dukur interesante, kam marre cfare me ka pelqyer e sherbyer nga ajo…ne fakt ne cdo fushe po te lexosh pa paragjykim dhe pa mbivleresim, merr ate qe te sherben ne moments te caktuara te jetes per te kuptuar veten, rrethana dhe situata te caktuara. Keshtu qe nuk ndjehem hic e ofenduar nese une kam prirje per ti kapur e zberthyer, nese pelqej dicka nga ato qe kam lexuar, dhe dikush i sheh me percmim, e quan humbje kohe apo sakrilegj, sepse nuk e ndjej veten ithtare te numerologjise apo astrologjise apo ku di une. Perkundrazi kam mesuar te pranoj se secili ka softwaret e veta ne koke dhe jo cdo gje ben per te gjithe, jo cdo gje kuptohet njelloj nga te gjithe, dhe jo cdokush perfiton njelloj nga nje eksperience. Me kete lloj qendrimi, e kam me te lehte te ndihmoj njerezit ne nevojat e ndryshme qe ata kane, ne perfeksionimin e sjelljes, ne dhenien e pervojes ne fushen ku punoj, ne qasjen ndaj ceshtjeve te ndryshme te jetes. Keshtu qe me rregull treshi edhe terezine nuk e prish dot sipas tekave te secilit qe pretendon se me njeh mua me mire se une njoh veten, apo njeh jeten ne pergjithesi me mire se une. Ka formulen e vet edhe prishja e terezise. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

e shoh qe me duket se jena njof nje çik si shume bashke! (nuk e di nese perdoret akoma andej nga ju kjo shprehje e lashte)

Po perdoret :slightly_smiling_face:

Meqe ke permen Saturnin pak ma nalt, po ta gjykosh nga komentet, ky Saturnni asht Arbani dora vete. :grinning:

Besoj se kete punen e celebrimit ia sqaruat.nashi e ka rradhen “the birds and the bees talk “ :joy:

prit i çike se me pare duhet me sqaru se si mund te shtihet fall me filxhan kafeje ekspres pa u njof fare bashke.

Meqe sipas pohimeve te te zotit te hallit the missus 30 vjec eshte 15 vjet me e pjekur se ai I bie qe ky nga trute te jete 14 vjec .fresco fresco si gjino I perralles .ketu kemi eksperte te cquar qe mund ti japin ndihme ne ate department :joy:

po po t’gjith per keto pune i ke si Melpomeni Çobani.
Ka kohe qe un i kam deklaruar te gjithe miqve dhe te nohurve se nuk u vij ne dasem. Ngela duke bere dhurata te martuarve qe dihet qe do divorcohen (statistiket kane kohe qe ka kaperxyer gjysmen e martesave ne divorc). I kom thone: “Shkoni qihuni sa te doni e beni çfar te doni, ç’taksirat ka kuleta ime?!”.

Nuk e besoj dhe aq Pjeter. :slightly_smiling_face: Saturni me ka lene gjithmone pershtypje dark, kurse Arbani solar. Dy persona mund te jene shume te ngjashem ne menyren e te komentuarit, por varet se cfare rrezatojne. Dhe e anasjellta, 2 persona mund te jene shume te ndryshem ne stil, por emetojne te njejtin vibrim, si me thene te zgjojne te njejten ndjesi sa here i lexon…ketu mund te dyshosh se kemi te bejme me te njejtin person :slightly_smiling_face: ne femrat jemi pak me receptive nga kjo ane me duket :stuck_out_tongue_winking_eye:

Tani une kam argumenta te thata. :stuck_out_tongue: Eshte pedorur dy here e njejta batute e “friends” (if you do something wrong,do it right), nje here si Saturn, i here si Arban. :slight_smile:
Kam vene re qe memoria fillon e te punon ca rengje kur i afrohesh te 50ve, nderkohe qe over 50 fillon amnezia. Kam shoke te mij qe jane mbi 50, qe diskutoj me ta, ta zeme, per dicka qe na ka ndodhur bashke para nje muaji dhe befas me rezulton qe atyre u eshte fshire nga memorja komplet si episod.

Aqua afer te 50-tave? :astonished: Atehere evrithing iz vrong!

Ploteson nje nga kriteret minore per te qene Arbani, por nuk ploteson kriteret madhore i thone andej nga fusha ime. Saturni me eshte dukur me luftarak dhe më me spec sesa Arbani. Kjo pershtypje me ka mbetur. Sa per bisedat ka kaluar shume kohe e si mbaj mend. Ngelet Arbani te na e sqaroje muhabetin tashi. :smiley:

E ka per veten e tij me duket :smile_cat:

te kuptuarit e teprum sjelle keqkuptime, thore Remarku :smiley:
per vete e kam,po. :slight_smile: ikem per wool, ka pas than Monda.

Nje pyetje ne lidhje me kete pyetjen e Arbanit:

Acqua, nga aq sa ke lexuar, I gjen dot shenjat e zodiakut te peshqve? :smile:

Eshte e veshtire ajo kthup, sidomos kur nuk e ke perpara nje person, se tjeter eshte ego, tjeter personaliteti ne astrologji, tjeter emocionet dhe behen lemsh keto gjera, psh dikush diellin mund ta kete ne virgjereshe (racional, analitik), ashendentin ne luan (tip i ngrohte, e i dashur, i pelqen spotlight), henen ne gaforre (subkoshiencen e ka problematike, natyre qe i vuan shume gjerat e sta jep pershtypjen qe hakmerret), psh Arbani qe na doli virgjereshe, ashendentin mund ta kete peshore se eshte goxha i balancuar si personalitet; tek inkuizitori mendoj se dashi dhe gaforrja kane dominance ne harte, perceptoj zjarr dhe uje; tek ty perceptoj zjarr (luani) dhe toke (ndonje shenje kardinale); tek Alba toke, tek delta ajer, tek yeriho uje, square ajer dhe uje (mundesisht shenja jo kardinale) tek Vlonjati ajer dhe zjarr, por me shume ajer (dmth shenja ajri si binjak, peshore, ujor) etj etj

Aqua, nuk behen me te lexume keto pune, sidomos keto, falli profetik, shamanizmi etj, kerkojne nje jete sakrificash, komportamenti te virtutshem dhe kondicionesh te veshtira dhe te renda, plus trashegimi familjare brez mbas brezi si zanat. Ne Orient eshte nje tradite profesionale qe nuk behet me pare si @Katror dhe Trumpi qe lexojne libra, e cila akoma mbahet ne kembe, dhe ka sukses. I ke edhe anes rruges, e shtine fallin edhe pa pare. Po ju dhe pare, bereqavers, ata ushtrojne zanatin per meshire, per hir te Zotit. Po patet mundesine mos e humbni rastin, vetem se duhet te jeni i shoqeruar, perkthim apo tjeter gje si do qe te jete puna. Un e kam provuar nje here, biles dy here, i doli llafi per nje gje qe ta beja apo jo (celebrim :stuck_out_tongue:) dhe akoma i bie kokes me grushta qe nuk ndoqa profecine.