Ja dua te martohem, po si te celebrohem?

Nanta me doli dhe mu po keto karakteristika s’i gjej te vetja.
Meqe ra fjala ( apo s’ra?) Edvin Keistaqi ishte shume nalt sonte.

:grin::grin::grin: Politikane e madhe je, mjeshtre e zoterimit te audiences pavaresisht se mi hodhe mua keto veti :grin:.
Tani nji pyetje/kerkese kam per ty: ça ke me detin ti qe ke vene ne profil dhe a ka mundesi te vesh ndonje det verior apo liqen akullnajor :joy:? Se sa here shikoj profilin tend ne diskutime me duket sikur kam shkruar une dhe çuditem me veten :rofl::rofl::rofl:.

1 Like

Mos te jane ngaterru karakteristikat me ato te Edvinit (Kristaq Rames)?

P.s. shaka, se te duket sikur te pergjigjem gjithmone kur flet plot pasion per EKR-ne e mos ma merr per keq. Por me ben me qesh.

1 Like

@Aquamarine, je tu ngatarru simboliken e numrave me te shtenit fall me filxhan te kafese, dmth po ngaterron Notre Damme me Nostradamus.

Gjithanej deledash! Nuk ka shpetim, eshte fryma e kohes!

asni qefmetje. edhe une e fus per gallate ma shume, ngaqe, si t’thush, identifikohem me edvin kristaqin ktu.

Sic dhe e kam permendur ne temen e para 2 viteve lur eshte diskutuar puna e numrave, numrat shprehin potenciale dhe eshte ne dore te individit nese kete potencial e realizon apo jo. Nuk premtojne apo nuk destinojne gje sic ndodh ne fallet e filxhanit apo parashikuesit e fatit. Qe njeriu eshte i koduar me numra ky eshte princip i numerologjise. Qe vibrimet e numrave ndikojne tek karakteri, edhe ky eshte princip i numerologjise. Une nuk mund te zgjatem shume ne pershkrimet qe bej sepse me duhet shume pune per ta bere ashtu sic duhet dhe sic mund te dua une ta bej nie profil numerologjik.
Por nuk ka lidhje me fallin dhe Nostradamusin sepse numerologjia nuk premton asgje. Perkundrazi mund te ndihmoje dike te kuptoje me mire veten e tij dhe te menaxhoje pikat e dobeta.
Sica qe e hodhi shashken per kete teme jashte teme, digjet vete nga kurioziteti per keto gjera por sia mban te pyese se eshte Burre, alta piazza, megjithese ka shume dobesira ai, e kam pare qe flet shpesh per ushqimin me dashuri te madhe, icik mish derri, icik gjize, icik raki te Rroku :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ahaha ti e ke me kodrino-malor detin ne foto une e kam det dhe qiell pa toke. Ke nje fare te drejte se edhe une kam ca 3sha prezent. :innocent:

edhe nje çike jevge per tu ngushullu se humbi Obama dhe fitoi Trump.

Interesante kjo, s’kisha degjuar

Edhe une gjysem me te tallur,gjysem nga kurioziteti pyeta. Kur lexon gjithe ato gjera te mira, te ledhatohet egoja pak. Por ja jam shume larg Nene Terezes, supermanit,etc.

1 Like

Yeriho,
por ngushellohu se te pakten je shum afer Marlonit, ngjitur fare, le te themi puthitur fare me te.

Eshte edhe nje gje tjeter akoma me interesante, qe germat e alfabetit hebre kane kuptim si fjale me vete dhe njekohesisht jane edhe numra (nje tregues tjeter qe hebraizmi dhe helenizmi - smorfia napoletane eshte nje mbeturine helene - jane mendesi komplementare me rendesi providenciale).

Imagjino se çfar falli shtinin grate e lagjeve te Jeruzalemit dhe Athines duke pare fundin e filxhanit:

Ndigjoni o gra Lajmin e Mire, Mesia do vije, jane te gjitha shenjat ne llumin e kafese qe variku dhe Katrori do ja çajne me kaptine cipën e Notre Damme!

Aqua, shife se çfar gjeta te germa T e smorfia napoletana, kuptimin e numrit 88:

• Testicoli di Sua Santità 88

:smiley:

Nga pikpamja formale - forma e numrit 88 - Sua Santita ka kater testikuj. :smiley:

jom duke kerku se mos gjej se sa bole ka Inquisitori. :stuck_out_tongue:

Kete e di, kam lexuar disa libra me kabalistike qe trajtojne shkronjat e alfabetit hebre dhe si numra, madje shume numerologe, pranojne 22 si numrin me te larte ne numerologji (master builder, 22 nuk reduktohet ne 4), duke e lidhur me faktin qe alfabeti hebre ka 22 shkronja.

Ooo kam dhe nje liber per gemartrine, s’e kam lexuar akoma e kam pending ne liste :slightly_smiling_face:

Si afferma che Platone (ca. 427-347 p.e.v.) offra una discussione di ghimatriah “nelle sue forme più semplici” nel Cratilo, dove si dice abbia sostenuto che “la ‘forza essenziale’ del nome di una cosa si trova nel suo valore numerico, e che parole e frasi dello stesso valore numerico possono essere sostituite in contesto senza perdita di significato.” Tuttavia un esame del Cratilo dimostra come Platone non abbia mai fatto tale asserzione e che la ghimatriah non vi viene discussa né esplicitamente né implicitamente. Ciò che invece può essere indicato con maggiore precisione è che la discussione di Platone nel Cratilo comporta un’opinione che parole e nomi si riferiscano (più o meno accuratamente) alla “natura essenziale” di una persona o di un oggetto, e che questa visione platonica possa aver influenzato la gematria greca .

Prandaj nepermjet llogaritjes se numrit te emrit te personit, supozohet se tregon shpirtin qe ka zbritur ne trupin fizik, cfare karakteristikash dhe aftesish ka, sa i zoti eshte te permbushe misionin e jetes etc

Fraza ne bold eshte thelbi i matematikes, sidomos i matematikes moderne (qe lexo Katrori :smiley:) e cila eshte pitagorike.
Ne fakt i gjithe ky muhabet e ka koken tek Pitagora qe e konsideronte numrin te shenjte, me te rendesishem se fjala, fatkeqsisht shkenca pitagorike konsiderohej doktrine e fshehte, e njihnin vetem dishepujt e iniciuar. E nga kjo doktrine ka ngel vetem tabela e Pitagores (baza e artmetikes, qe eshte baza e matematikes), te cilen e di @Katror permendesh per te numru paret qe fiton kur shkruan kunder komunizmit ku shkruhej pa pare.