Nuk kam nga cfare dollapi te dal, po ti qe e fsheh identitetin tend gjinor, duket qe ke probleme me te. Prandaj dil nga dollapi, sepeti, sendyku a kudo qe je fshehur.
ti zgjidh problemet e tua njehere si burre…se sna rrefeve as perdhumimin…te shkelqyen syte kur flitet per meleona e ??? Ik mer Legen …shoku Albes…
Kush urren Vatanin veq Dert ka
Shqiptaret Pishtarin duhet ta perdorin per te djegur barerat e keqia, po u zgjuan, pa kush jam une??? E gjete Ilian mo e more krahe…po nuk mbetet laraske pa bisht jo
erdha edhe une shqipkari te shaj Ilia Topen shqipkarin dhe shqipkaret e tjere te nderuar te blogut.
O shqipKar Ilia Topja, po pse nuk i fut topet shqipkarit Tirons i Lebetit, por e ke lene te perdore tubin e shales biçikletes per te gerryer majasellin diten e festes se gejve kristiane shqipkare?
Sa tbukur jan Marlonat qe te kum cu une…te kam Lon pa gjum shpirt Neser te dergoj Jaran te tjere mos u sekelldis
po jo mo. Ti dhe ne e dime shume mire qe eshte abuzu dhe abuzohet me origjinen e krimit dhe krimineleve me qellimin e mbrapshte te diskriminimit ose ate te trashe te lokalizimit dhe minimizimit te problemit, edhe pse vete termi malok ose malsor do gjente pershtatje ne cdo cep te vendit nga pikpamja gjeografike.
Termat malok ose cecen jane shprehje te injorances kolektive qe kanalizon dhe mundohet te shfryje dufin te dallimi krahinor. Shembull: ne Kamze e Bathore kishe me qindra katundare Pogradeci e Tepelene po nqse te binte rasti te beje nje bisede te shkurter, do degjoje prej tyre termin “cecen” disa here, si per te thene qe ne jemi kaste tjeter. Qesharake por e hidhur
Edhe njehere vertetohet shprehja “you can take the boy out of the country but you can’t take the country out of the boy”. Edhe pse eshte bere Amerikan s’do te thote qe te jete integruar ca e te jete bere me mendjehapur. Megjithese nuk pres te permiresohet - perkundrazi - ne FL qe njihet si sqetulla e Amerikes, qe njihet per njerezit me probleme mendore qe jetojne atje.
Ti mbahu te shprehjet e të tjerëve se vetë vari leshtë. E ka thon ndonji i famshëm, duhet të jetë e vërtetë.
Qëllimi i psikoterapisë është të kthejë traumat në kujtime.
Me vjen mire qe po merrke ndihme profesionale.
Herën e fundit më 2011, para se të shkruaja këtu. Unë i kam kapërxyer të gjitha. Arsyeja pse shprehem vërdallë mbi Shqipërinë është shumë e thjeshtë: të marr distancë, dhe t’ju tregoj juve një pasqirë.
Ilia, mirseerdhe ne forum, veç do te te pyesja; Pse i kategorizon ne kete forme shqiptaret, je i semure apo i paguar.
Nga aq sa kam lexuar tek ty, kam pershtypjen se ke marre pakez goditje ne tru, dhe jo trup, e duke qene se te le kete pershtypje, do te deshiroja te permisoheshe e rruga drejt kesaj eshte;
- mos u mirr me te tjeret ketu.
- mos kujto te kaluarat.
- merru me temen, jep koment se si e gjykon ti temen, ngjarjen.
- evito gricjet, qe te kujtojne te kaluaren.
dhe do shohesh qe do jesh i pranueshem ne shoqeri, debat, etj. Edhe kur te shfaqet noi tallje agricje, lere, evitoje, vazhdo me temen, sepse vetem keshtu permisohesh dhe ngrihesh me lart.
Falem-derrit për këshillat. S’kam nevojë, i kam punët shumë mirë.
Ate uroj dhe une, ti kesh mire atje ku je, por ta kisha llafin per ketu ne forum, se deshiroj qe edhe ketu te te shkojn mire punet, pa budalliqe, pa gricje, pa fiksime, pa paragjykime, dhe do shohesh rezultate te kenaqeshme per veten tuaj.
S’ka asnjëfarë rëndësie për mua. Këtu vij të lexoj prapësitë e shqiptarëve dhe të rikofirmoj gut feeling që larg e tutje prej shqiptarëve.
Pse nuk ka rendesi per ty, kaq pak rendesi i jep vetes, kaq pak e respekton veten, sa nuk do t’ia dish se ka njerez qe te ftojne te jesh ne mes te tyre me te drejtat te barabarda. Pse duhet te nxjerresh anen me negative te tende
kur fare mire mund te nxjerresh anen me te mire te tende. Per kete gje, nuk te pengon kush.
Ilia Topja shko lexo VQ, dhe hajde komento!
O Ilia se s’te them dot profesor. Ti je ky ketu apo koincidence emri?
Pjerin e ke kollaj te japesh mathima kur nuk ke perjetuar perdhunimin e keti te shkretit. Tip tenori edhe ky…urren mitren qe I ka dhene jete e adhuron Shkien fale perdhunimit. Lereni te gjej paqe tek Shkiet e mos na ndotni ujrat me te.
My evil twin.
Sa herë mburren kosovarët privatisht me ç’u kanë punuar serbeve? Kur serbët ju marrin hakun pastaj, rrini qani 1 shekull.