Komunitetet fetare në Shqipëri nxisin kombin drejt Europës


#61

S’jemi ne që kemi gjë me ta por janë ata që kanë punë me ne:

ja për shembull Pjer, a do të të vinte bash për hise sikur prifti belg i fshatit tat të të mbante një leksion për të nxitur kombin tat belg drejt Amerikës ( dhe kët gjë të ta shpjegonte në anglisht tuve?)


#62

Kam pershtypjen se me kequptuat. Nuk e kisha fjalen per aktivitete, sepse normalisht ku ka aktivitete do kete te rinj qe angazhohen. Natyra e te rinjve per tu angazhuar nuk mungon as tek fushatat elektorale kur te gjithe bejne si idealist edhe politolog. fjala ishte sa arrijne keto te rinj te mesojne apo te zbatojne ato norma edhe rregulla qe besimi apo religjioni duhet te predikoje. Per mendimin tim 0%, dhe kjo sjell ne konkluzionin qe insitucionet nuk e bejne punen e vet ashtu siç duhet. Persa i perket ndihmave njoh shume njerez qe ndihmohen prej 10 vitesh nga keto insitucione edhe nuk kan bere nje hap perpara ne jetë sepse mesohen me iden e parazitizmit edhe ndihma qe i ofrohet i jepet ne mënyrë aq te thjesht sa ne nje moment keto persona mendojnë qe eshte detyra jote ti ndihmosh.


#63

“…te zbatojne ato norma dhe rregulla besimi…” - Kjo kalon tek privatja pastaj sepse besimi ne Shqiperi eshte dicka private keshtu qe per kete nuk mund te nxjerresh konkluzione. Po varet se cfare kupton ti me rregulla besimi? Agjerimin, faljen rregulllisht ne Kishe/Xhami…? Kjo eshte personale.
Persa i perket ndihmes: Nuk mendoj se behet fjale per parazitizem kur ti con rroba apo lodra tek shtepia femijes apo ndonje buqete me lule te azili pleqve. Ka te beje me faktin, qe keto institucione perpiqen, qe me te dobteve tua bejne varferine dhe vetmine paksa me dinjitoze. Asgje me teper.


#64

I nderuar te lutem a mund tme thuash cfare mendoni ju se jane institucionet e besimit?