megjithate, te kjo zone ndoshta pret puna, sepse nuk ka qarkullim
kjo unaza e re te astiri ka jashtezakonisht shume qarkullim, eshte rruga me me shume qarkullim.
lidh gjithe zonat industriale me punonjesit. kur shkon ora qe dalin njerezit nga puna ajo rruga dyndet si mos me keq. cdo kompani andej i ka kapanonet e fabrikat. edhe kompani zyrash si vodafone, top channel, digitalb e DHL andej i kane zyrat.
Vec kesaj, gjithe korca, elbasani, pogradeci, erseka, ne te cilat keto kompani bejne biznes, lidhe me qendrat nepermjet kesaj rruge.
Ndersa andej nga paskuqani nuk shkon njeri. une kam bredhur shume ne TR dhe andej nuk me ka rene rruga ndonjehere. nuk ka asgje qe te te lidhe andej. eshte si geto.
sa kohe keta te qeverise dine ta prioritarizojne, so far so good, nuk hapim argument per kete.
Ndersa per zonen e Astirit , e kam parasysh
po shoh lamen, thote qe ligji i vitit 2006 te Sali Berirshes thote qe objektet qe preken nga projektet nuk legalizohen, por shemben. dmth vete berisha e ka bere kete. as 3 vjet qira nuk perfshinte.
Ndjese per shkeputjen po ka mundesi, duhej ta lija komputerin
Nderkohe perfitova e pashe videon e Lames.
c’e pyet per nderhyrjet e Dumes & co, qellimi nuk eshte pyetja ne vetvete, por inimidimi i te pyeturit & mundesisht krijim konfuzionit per problemin para publikut.
Lame, shume edhe aq.
Ka pas qene ne vitet '90 dikush (quhej Fadil me duket) qe shpjegonte rregullisht ne radio e pastaj tv, pyetjet individuale te procedurave te daljes ne pension. Komunikimi i atij personi ne mendimin tim, qe shembull si te behet transparenca ne publik e procedurave burokratike administrative, psh keto te legalizimit, me kompetence, pa ngarkese emocionale e politike, e ne sundim te ligjit.
Por sidoqofte Lame e vulosi ne fund, yll fare.
gjembesira, exit.al, faqja e Neritan Sejaminit, keshilltar i afert i kabinetit berisha, nuk ka c’te thote tjeter.
shkeraba, ti cfare thua? Nuk e njoh Neritanin apo ate qe ka bere Neritanin.
po c’te te them une ty, ti me sjell artikujt e Rilindjes Demokratike mua. Ti je i paafte te mendosh vete. Ta ka trurin ne dore cdo idiot me nje portal.
http://www.arkivalajmeve.com/Rama-Legalizim-edhe-kur-ka-plan-urbanistik.1047571180/
Rama: Lironi rrugën, nuk ka legalizim në pronën e përbashkët
Nderkohe po Rama: http://www.albeu.com/shqiperi/rama-ndan-100-tapi-ne-fier-ky-eshte-legalizim-falas/151371/
“ndërsa kur toka është e shtetit apo e pronarit, do të ketë një procedurë të re dhe shumë mbështetëse për familjet. http://www.albeu.com/shqiperi/rama-ndan-100-tapi-ne-fier-ky-eshte-legalizim-falas/151371/”
Nderkohe po Rama: https://www.ballkan.com/blog/2018/03/28/kryeministri-rama-pronesiatokat-shteterore-do-legalizohen-njelloj-si-banesat/
Si kontemporan i Anabelit, fort kam dyshim se njeh RD (apo Koha Jone, Zeri i Popullit, Shekulli etj. ). Jane gazeta pleqsh lol.
P.S. mos t’i biejme shume ne qafe Tazos sepse ai paguhet per mendimet e vyera, nuk eshte dele e papaguar. Ai rocks n’fund te fundit me energji rinore dhe pionere.
arkivalajme, ballkan, albeu… po mire ore gjithe keto portalet e kalamajve ty te gjejne?
I ka kapitalizmi kto, tha. Gjenerata ne rritme ne detin e qete te komunizmit, msu me plusku me ni kamardare qe i hidhte shteti, duhet me msu me ba not ne detin me dallge te kapitalizmes, pa pranine e shtetit kerkun. Nga brekgris gdhihesh milioner dhe anasjelltas. Asni plan, asni strategji per te orientu energjine e njerzve drejt nje zhvillimi te qendrushem, vec derdhe ke te munesh e sa te munesh. Aq inegzistent ka qan shteti, sa ktu ndodhi kasaphana financiare e piramidave. Shtetaret tane me dritshkurtsine e tyne e cune venin ne kufijte e egzistences, si ne 1913 - en. Keshtu investune edhe “paret e gjakut” ne prona qe nuk ishin te tynet. Mund te mos jete e kerkujt, po s’asht e jotja i here. Tash njerzve ju duket e cuditshme se si shteti do me u’a shkatrru investimin, mallkojne shtetin. Ku shteti? Shteti edhe investimet publike i ka kthy prish e nriq, si pelhura e penelopes. Kta qe drejtune shtetin ne kushtet e lirise, te vetmin vizion qe paten, ishte si krijojne kushtet me shqy thesin e lekve te popullit. Aq i vizionar kane qane ne ket drejtim, sa nje kryeminister perflitet se ka organizu geabitjen e arit te shtetit!!! Ata fukarejt qe po i kap dallga e kapitalizmes, sot ankohen perse ska kamardare. Futjani notit, kush t’jete i zoti, ka me dal ne breg.

A e kupton qe jane ceshtje te ndryshme?
Qeveriu thote qe kam legalizuar dhe do vazhdoj te legalizoj ne baze te ligjit. Problemi me disa banore te asaj zone eshte qe ndetimet e ndertuara pergjate gjurmes se projektit nuk legalizohen dhe nuk do demshperblehen, Qeveriu thote i ka duart e lidhura pikerisht nga ligji i nxjere nga saliu ne 2003 (me duket).
Estrade! PD’ja (e djathte) nxjerr ligjin dhe nuk i legalizon per 7+ vitet qe pasuan ne pushtet. Ben disa “legalizime” ne korik te 2013, nje muaj pasi kishin humbur zgjedhjet dhe tani ngrihet e i thote qeverise aktuale, ti demshperblesh koker me koker!!!. E njejta PD qe (me te drejte) i dha te drejten ishpronareve te kthehen ne banesat e okupuara nga banoret qe jetonin atje qe para '90’s. I nxorri ne rruge pa asnje jastek social dhe PS (e majte) rrinte bote sehir. PS (e majte) qe pak me vone u lidh me pranga pas kangjellave per te shpetu pallatin e Dash Pezes.
Po edhe populli qe vete hedh kursimet e jetes ne ndertime te paqarta nga ana ligjore eshte histori me vete .me kujtohen katunaria ne kohe te piramidave kur shisnin gjithshka qe kishin e turreshin me vrap kush tua jepte me pare paret e fituara me gjak e djerse perfaqesuesve te firmes Xhaferri .
Patriot, une nuk jam pro legalizimeve qe u bene. Dhe nuk jam tani kundra qe qeveria te ndertoje infrastrukture te re per qarkullim duke shtetezuar vendet ku planifikohet te kaloje rruga e re - sigurisht pasi jane bere planet mire nga inxhinjeret e pavarur.
Supozojme se KM (politikan hesapi) te la celesat e zyres dhe te boni ty KM per nje jave/muaj/vit. Ca to beje?
Lemshi do filluar e zgjidhur nga diku apo?
Legalizimet sic jane bere, ne rastet dermuese, jane po ashtu vjedhje. Qeveriu i vu para faktit te kryer. Historia nis me legalizimet e qeverive te meparshme. Bathore, Paskuqan, kenetes ne Dures, vilave te gjermonve, gjanices ne Fier, Bunes ne Shkoder…
Keto vjedhje nuk zhbehen dot (pervesse te vi edhe nje here ai). Ndaj dhe veprimet e tanishme me duken me e mira e mundshme. Legalizo dhe krijo me ne fund nje inventar perfundimtar te asaj krahature gjigande. Poshtersia qendron, qe politika keto situata i shfrytezon per kapital politk dhe per hir te karriges eshte gati te ve flaken edhe asj pak memedhembje qe ka mbetur.
@ Alba2265 Populli qe hedh kursime te gjallica e vefa do e mesoje ne “hard way” te beje detyrat dhe se shteti (sidomos ne AL) nuk eshte gjithmone aleati yt.
gjithe keto banesa te ndertuara pa u bere me pare kanalizimet e kane mbushur fushen tirane durres plot me gropa septike .heret a vone ujerat e zeza do perzihen me ujerat nentokesore e do helmojne gjithe gjene e gjalle .jane ndertuar pa u bere me pare rrjeti kullues .kur te permbyten shteti dmth taksapaguesit e tjere do paguajne se nuk gjen ndonje sigurues me mend ne koke ti siguroje keto banesa .marrja e lejes se ndertimit presupozon se projektet jane shiquar nga inxhinieret sejane ne perputhje me kodet e termetit , zjarrit etj e shteti te jep leje se ti nuk rrezikon veten e te tjeret.eshte bere nje lemsh qe kam frike se si jep dotme dum njeri .