@Dranja, per kuriozitet çfar te pelqeu tek kjo karikature vertet klasi? Mundohu ta analizosh pelqimin, mos i bi shkurt.
@InkuizitoriMoth pashë veten time me Ademin tim kur të plakemi, me fotot e rinisë në mur, me gjarprin e ndëshkuar, duke pritë të zihen fasulet.
ahahaha , e bukur si pergjigje, shum e bukur, megjithse do te preferoja nje analize artistike, ose edhe nje analize krahas.
me fasulet thuaj, vate me fasulet!
mir pra po e them un, po shkurt fare.
i gjithe lezeti i karikatures eshte se çdo gje ne te eshte e thare, vjetruar dhe skeletruar, me perjashtim te molles se kafshuar fresket.
sa desha ta them! haha
ha ha molle Dranje, t’bofte mire, por mos u ankoni pastaj per konseguencat e aktit origjinal qe perseritet bashke me konseguencat eternel retur d’egal.
mishi tretet, molla mbetet. -prandaj nuk i thone kot edhe; ‘‘molla e sherrit’’ kesaj, se na ngeli qe nga lashtesia…
Falemneres Belul, shum falemneres per keto pasuri te vyera nga gurra popullore. Nuk me kishin shkuar ndermend si argumente.
-ne popull i kemi rrenjet o Tiku, me thote shpesh shoku Mali…
po ca faleminderit o tiku, nuk do ti mendosh te gjjitha ti. pastaj jane edhe si te ndara gjerat… une psh jam realist per nga natyra e nuk futem ne te fella, por mendoj thjesht , direkt… kshu pra ne rastin e karikatures gjeta kuptimin e thjeshte te molles qe ka ngelur e fresket… dhe ashtu do te ngeli kjo edhe nja 2 mije vjet te tjera…
qe thua ti, kam ca kohe qe merrem me kuptimin e aforizmave dhe shprehjeve te urta popullore me baze ‘‘frutat’’ ose pemet frutore, dhe jane shume… nejse, kam ngecuar keq te; ‘‘dardha e ka bishtin mbrapa’’… qe ne fillim dilema e pare ; te gjitha frutat e kane bishtin mbrapa, çne vetem dardha ?!
nuk e kuptu tamom, molla e fresket do te jete gjithmone, dhe duhet te jete gjithmone, problemi eshte qe nuk duhej te ishte ne goje te gjarperit, dhe qe duhet hequr prej gojes se gjarperit, e jo mbas dymijevjetes, por duke filluar nga neser, ose qe sot neqofte do me zgjidh problemet, edhe ate kombetar.
ndoshte te ndihmoj pse dardha, eshte forma e veçante e saj qe ben shprehjen pop nje profeci per kohen qe perjetojme me moto “dardha e ka bishtin ngambrapa”:
ku bishti ngambrapa?
pak me tutje…
Me sa kuptoj fenomenet natyrore, ku hyjne edhe zhurmat qe vibrojne ajrin, ekzistojne pamvarsisht i degjon njeri a nuk i degjon, kjo ska rendesi, pasi fenomeni zhurme pra vibracioni i ajrit, eshte primar ! Ndersa Veshi ai qe kap vibracionin e ajrit dhe e quan “zhurme” “fishkellim” “bubullim” eshte sekondar !
Sipas Materializmit Dialektik Materia eshte Primare dhe Ideja e “zhurmes” ne kete rast eshte
plotesisht Sekondare !
ti do me ma dhi mu, apo peshkopit Berkli?
sipas diamat eshte ndergjegja sekondare, por vetem ndergjegja eshte ne gjendjete percaktoje se kush eshte primare dhe kush sekondare. Duket si nje qorrsokak.