Qesh mirë kush qesh i fundit

zoti Shyti:
-Sa i madh që është, shumë i madh, do të thosha më i madhi i më të mëdhejve intelektualë të shekullit të XX:
Non ho niente da dire agli al­tri, ed essi, a loro volta, nulla da dire a me. Io, un tempo così socievole, mi sento veramente a disagio all’idea di vedere qualcuno. Non tollero che le persone divertenti, i burloni, coloro che sono privi di convinzioni e che, in compenso, sanno raccontare storie e aneddoti - Emil Cioran

shoku Zylo:
-Chi è colui che non tollera nessun altro che se stesso, non giustifica nessun altro che se se stesso? Chi è la persona divertente, il burlone, colui che è privo di convinzioni e che, in compenso, sa raccontare storie e aneddoti?
Chi è colui che non ho niente da dire agli al­tri, ed essi, a loro volta, nulla da dire a te?

shoku Ropi:
-Unë e gjej dot, nuk i zgjidh dot rebuset tuaja, e as që dua t’i zgjidh se i keni edhe me të hedhur. E sigurtë është që nuk është Kazzo djali, sepse ai ka shumë për të thënë për politikën shqiptare të rrethit të Durrësit, atdheut të tij.

zoti Shyti:
-As unë nuk jam sepse unë kam gjithnjë për të thënë diçka për Petro Zhejin, Eqrem Çabejin dhe prejardhjen e shqipes.

shoku Zylo:
-E mora vesh, më ngeli mua kopili në derë, e shoh që qënkërkam unë që s’kam asgjë askujt për t’i thënë. Por mund ta hedhim në diskutim e të shohim nëse ka ndonjëri ndonjë gjë për të thënë: për çfarë mund të diskutohet, me ç’qëllim dhe me kë? Se unë nuk shoh të diskutohet për gjë tjetër përveçse Palloshit dhe Malokut, dhe me qëlllimin e vetëm për të gjetur pretekst për t’i thënë tjetrit shprehjen magjike: “a të qifsha nonën ku ma ke!”. Ose një tjetër shprehje akoma më magjike: “klysh komunisti, spijun muti, fuks 5 leksh, të njofim kush je, t’vi aty e t’shklyj n’dysh!”.

shoku Ropi:
-Ti s’ke asgjë për të thënë por sidoqoftë e thua diçka sa pë të thënë që mund të lexohet përmes rreshtave:

shoku Zylo:
-E paskam thon bukur! Por mund te thosha akoma më bukur: E ma men mër kur ti m’thoshe që Maloku ja ka fut Palloshit, un t’thosha që ja ktu jena e kena për ta pa qi n’fun fare Palloshi ka për t’ja fut Malokut. Jo për gjo tjetër por vetëm për faktin që quhet “pallosh”, dmth ai qi t’pallo. Apapapa çër t’pallume qi i ka bo! Dhe simbolikisht i ka pallu t’gjith ata që votojnë djathtas, dmth t’gjith bolet e pozicionuara djathtas në strukturën e shoqërisë që i mbulon bolet dhe felet e sumës me gjethet e fikut të studimeve universitare dhe ngambrapauniversitare te shkencave sociale njësoj si ti mbulon hallatet e tua me pantallona të shkurtëra kur shkarkon llaç nga Zisi riportabël.

shoku Ropi:
-Vallaj ka të drejtë zoti Shyti që thotë se je maniak seksual që shpjegon gjërat me organin seksual.

shoku Zylo:
-Shyqyr (ose grazie a Dio) që nuk jam i vetëm maniak seksual që shikoj përtej pantallonave të shkurtëra të shoqërisë hipokrite që e ka origjinën në Kopshtin e Edenit ku Kazzo e Figa ishin laskuriq dhe më pas u mbuluan me gjethe fiku për të shkarkuar llaç nga Zisi riportabël: