Vlera providenciale e artit I (po vjen antikrishti)

Në vëndet e pazhvilluara të gjithë ankohen që shoqëria është tribale, ankohen edhe kushërirat.

Kam pas një herë një padron, që nuk dinte mirë as gjuhën e nënës, e megjithatë kur ishte me të huajt donte të fliste pa tjetër në një anglishte për të ardhë turp; lëshonte vetëm pasthirma dhe tek tuk ndonjë fjalë të rëndomtë të dëgjuar nëpër filma: ollrajt, gud-gud, okej etj. Një koleg që bënte edhe përkthyesin më tha që i vinte turp, nuk dinte çfar tu thoshte të huajve të habitur nga situata e krijuar, dhe se nuk po e duronte më idjotin, do të braktiste punën. - Vari hejbet - i thashë për ta qetsuar - është mënyra e tij për të treguar që ka pare.

Te gjithe
Edison Ypi
Të gjithë e pranuan pluralizmin.
Të gjithë kanë ndërruar mendje.
Të gjithë spiunonin njëri-tjetrin.
Të gjithë e mohojnë.
Të gjithë ikën me anije.
Të gjithë janë penduar.
Të gjithë ja falën paret Sudes.
Të gjithë nuk besojnë se bënë gabim.
Të gjithë shajnë pushtetin.
Të gjithë mallkojnë opozitën.
Të gjithë çohen nga gjumi të lodhur.
Të gjithë dalin pa e ditur se ku do venë.
Të gjithë hyjnë e s’dinë ç’të bëjnë.
Të gjithë vjedhin njëri-tjetrin.
Të gjithë vidhen prej të gjithëve.
Të gjithë kanë makina.
Të gjithë nuk preferojnë të udhëtojnë.
Të gjithë mbahen për trima.
Të gjithë dhiten në brekë.
Të gjithë hanë.
Të gjithë nuk ngopen.
Të gjithë mbulohen dhe mërdhifin.
Të gjithë zbulohen dhe kanë vapë.
Të gjithë dashurohen, dhe rrihen e theren.
Të gjithë urrehen, dhe puthen e jargaviten.
Të gjithë përdorin energjinë elektrike.
Të gjithë energjinë e shpërdorojnë.
Të gjithë e urrejnë korrupsionin.
Të gjithë korruptohen në çast.
Të gjithë marrin ryshfet.
Të gjithë japin ryshfet.
Të gjithë thonë se janë punëtorë.
Të gjithë urrejnë punën.
Të gjithë mbahen për oratorë.
Të gjithë s’dinë të lidhin dy fjalë.
Të gjithë hiqen për të ndjeshëm.
Të gjithë janë të pashpirt.
Të gjithë mbahen për të sinqertë.
Të gjithë janë rrenacakë.
Të gjithë mbahen për të mëshirshëm.
Të gjithë braktisin prindërit e moshuar.
Të gjithë janë të bindur se taksat duhen paguar.
Të gjithë taksave u ikin.
Të gjithë që blejnë kuponin tatimor nuk e kërkojnë.
Të gjithë shesin kuponin tatimor nuk ta japin.
Të gjithë nguten, dhe bëjnë gabime.
Të gjithë përmbahen, dhe s’bëjnë as punë as gabime.
Të gjithë janë hesapçinj gjenialë.
Të gjithë nuk dinë sa bëjnë 1 edhe 1.
Të gjithë blejnë libra.
Të gjithë nuk lexojnë.
Të gjithë shkruajnë libra.
Të gjithë lexojnë vetëm librat e tyre.
Të gjithë mbahen për mendimtarë.
Të gjithë janë mistifikatorë.
Të gjithë fantazojnë mullinj ere.
Të gjithë imagjinojnë det me kos.
Të gjithë ëndërrojnë male me mish, kodra me pilaf.
Të gjithë qeshin sikur qajnë.
Të gjithë vajtojnë sikur qeshin.
Të gjithë nëpër dasma rrinë seriozë si në funeral.
Të gjithë në funeral ja kërrcasin muhabetit si në aheng.
Të gjithë janë në Fejsbuk për tu hequr ndryshe nga çjanë.
Të gjithë që në Fejsbuk dalin të qeshur, janë fatkeqë.
Të gjithë që në Fejsbuk dalin të menduar janë budallenj.
Të gjithë pasditeve ja marrin një sy gjumë.
Të gjithë e dinë se kafene ka shumë.
Të gjithë janë të paqartë në cilën kafene të venë.
Të gjithë ndjehen të dëshpëruar në muzg.
Të gjithë ankohen se televizori e zbukuron realitetin.
Të gjithë shohin televizor pafund.
Të gjithë gazetarët bëjnë reportazhe pa vajtur.
Të gjithë lexuesit besojnë pa e përdorur trurin.
Të gjithë janë të shëndetshëm.
Të gjithë ankohen se janë të sëmurë.
Të gjithë mjekët japin këshilla.
Të gjithë të sëmurët nuk i respektojnë këshillat.
Të gjithë politikanët gënjejnë.
Të gjithë votuesit besojnë.
Të gjithë prodhuesit mashtrojnë.
Të gjithë konsumtorët blejnë.
Të gjithë thonë se e njohin Historinë.
Të gjithë nuk dinë çfarë ka ndodhur mbi këtë truall me shekuj.
Të gjithë thonë se e njohin gjeografinë e Shqipërisë.
Të gjithë nuk e dinë ku ndodhet katundi Lëpush Breshkë.
Të gjithë pjerdhin.
Të gjithë bëjnë sikur erën nuk e ndjejnë.
Të gjithë të gjithve ja fusin.
Të gjithë të gjithëve ja qisin.
Të gjithë zbardhin.
Të gjithë nxijnë.
Të gjithë shkojnë të flenë.
Të gjithë i zë gjumi.
Të gjithë shohin ëndërra.
Të gjithë presin të vdesin./CNA.al

Të gjithë loqet kërkojnë përgjigje
Të gjithë mërziten duke iu përgjigjur loqeve
etj
etj
etj

Të gjithë thonë vari hejbet
Të gjithë i kanë hejbet e varura
etj
etj
etj

=======> VK <=========
The gjithe…

permend shkopin bej gati loqen
permend loqen bej gati shkopin

Edi Rama shkon ne uffici per te pa ato qe shef i mothi perdite…Te 2 artista jane…

permend loqen bej gati koqen
permend koqen bej gati loqen

U rrite, u poqe, … lere fare :rofl:

permend loqen bej gati loqen
permend koqen bej gati koqen

permend loqen bej gati loqen
per mend loqen bej gati loqen

Të gjithë janë legena
Të gjithë legenat janë të gjithë

KemalOZYURT.2012.FaxForPeace.300dpi

Ose:
Të gjithë jane bëre si këmbët e dhisë
Të gjithë këmbët e dhisë janë bërë si të gjithë

Të gjithë i bëjnë fjalët llastik
Të gjithë i bëjnë llastiqet fjalë

KidGame2

Nuk del kurrë e verteta kur njerzit ndodhen në ankth ekzistencial, ku e vetmja e vërtetë që gjen është se njerzit janë të dhjerë në breke, dmth era e kakës është e vetmja e vërtetë që kërkon dhe natyrshem gjen, sepse çfar kërkon, atë gjen! thotë populli. Frikacakët gjejnë erën e jashtëqitjes së tyre, ndërsa trimat gjejnë erën e kakës të së tjerëve.

shiti është artist

mirjam, ti ke sjelle mutin e artistit italian, por ne vendin grandioz te Rinashimentos dhjet edhe kunderfigura e Manzonit, artisti i modh Carmelo Bene:

Ci sono cose che devono restare inedite per le masse anche se editate. Pound o Kafka diffusi su Internet non diventano più accessibili, al contrario. Quando l’arte era ancora un fenomeno estetico, la sua destinazione era per i privati. Un Velazquez, solo un principe poteva ammirarlo. Da quando è per le plebi, l’arte è diventata decorativa, consolatoria. L’abuso d’informazione dilata l’ignoranza con l’illusione di azzerarla. Del resto anche il facile accesso alla carne ha degradato il sesso - Carmelo Bene

si gjithmonë

1234567890

Një i dhjamosur dhe dy të kollarisur diskutojnë për kultin e heroit ulur në kolltuk të studios TV.