Woo(n)d(er)y «Wonder Wheel» – film amerikan me regji të Woody Allen


#41

Sigurisht, per Kate Winslet e ka bere dhe filmin, eshte evidente.

Dhe po aq sigurisht, filmi eshte melodrame, ne sensin me te mirefillte te fjales. Pikerisht per kete mund te pretendohet se ende filmat e tij kane gjera interesante (e çuditshme ne fakt, pas kaq shume vitesh e filmash (45 !!), ë ?)


#42

Kjo ka te beje mbi te gjitha me ngjyrat: fytyrat jane te ndriçuara me tonet e nje perendimi djelli te pafundem. Winslet eshte shpesh me tone protokalli në te kuqe (temperament organik, tension arterial i larte),

ndersa per carolinen, gamë ngyrash bojeqielli:

Ndersa Kendi i Lojrave i Coney Island ka ngjyra acide (incandeshente), ne kontrast me grinë e destinit (fatit) te historise se rrefyer

Por duhet patur parasysh qe operator i filmit eshte nje nga mê te talentuarit kameranë te artit te shtate (desha ta them ne review dhe harrova) : Vittorio Storaro (Apocalypse Now, psh )
:wink:


#43

meqe eshte fjala per ngjyrat ne filmat e Wood-it …


#44

ky storaro ka bere vec apocaipse now edhe last emperor, film qe mori nje mal me statuja, por qe e mbaj mend fale fotografise.


#45

Nuk me kujtohet në eshte Zizek apo Badiou ai qe i qeron hesapet me kete film të Bertollucit (regjizor sh sh sh i mirë në fillimet e veta!!), duke e konsideruar me të drejte si kulmin e dekadences se vepres se tij


#46

ka qene me sa duket oscar oriented.
Last Tangon ka vepren e tij me te perfolur.
Po me ka pelqyer te the dreamers vetem per fakti n qe i ben homazh viteve 60 dhe kinematografise.


#47

@arb, a e ke pa Last Tango-n? Apapapa çer filmi, PD Sales i pelqe shum, bashke me filmin “2 ore mas gardhit”.


#48

Ka qene asistent i Pasolinit për “Accatone”. Mjafton (é tepron).
Prima della rivoluzione eshte sh i mire (1964: ka pas fitu në Kanë cmimin é filmit me të mirë debutant!).
Il conformista - po ashtu :pray: si dhe “1900”

Pastaj (mesi i viteve 80)… doli nga shinat…

(nuk é kam parë asnjehere “The dreamers”)

ps: meqe é ripashe sonte: germo se mos gjen "Noce blache " të Jean-Claude Brisseau.
:pray::pray::pray:
@korriku

naten


#49

dite e lodhshme, naten


#50

image