Zgjedhjet në Kosovë nxjerrin Vetëvendosje forcën më të madhe


#78

LDK e Kosovës si dritë e kuqe për PD-në e Shqipërisë

LDK pas vdekjes se Rugovës u menaxhua keq nga drejtuesi t pasardhës duke u kthyer nga partia e madhe e kauzës se lirisë e pavarësisë ne parti pragmatiste e komerciale ne funksion te pushtetit e jo te kauzës. Mendoj se përveç te tjerrsha gabimi me i madh i drejtuesve te PDK ishte bashkëpunimi , koalicioni për interesa te pushtetit me kundërshtaret e saje historik , me shume politike te PDK-se se . PDK ishte një parti ideologjikisht e majte (enveriste ) e lindur si krah politik i UÇK-se një kundërshtare me shume se politike e LDK-së . Drejtues politike te saje janë te akuzua direkt ne juridikisht , politikisht dhe publikisht si përgjegjës për eliminimin fizik te shume prej figurave kryesore te LDK-se bashkëpunëtorë te ngushte te Rugovës , si Enver Maloku , Ahmet Krasniqi etje . Me pak fjale LDK-në me PDK- në i ndante një lum gjaku qe u injorua e u shkel për interesa te pushtetit nga drejtuesit e LDK-se. Nuk ka asnjë justifikim ky bashkëpunim me ata qe vete LDK i ka akuzuar si vrasës gjë qe pa tjetër do te kthehej ne reagim politik e elektoral nga baza dhe mbështesnit e LDK-se . Dhe ja produkti, partia me e madhe e Kosovës e treta ?! Dhe jo vetëm , por ne koalicion me dy parti te tjera . Një katastrofe e vrtetë politike.
Sot PD ndodhet serish përballe te njëjtit rrezik. Marrëveshja Rama- Basha dhe pjesëmarrja teknike e PD-se ne qeveri mund te kthehet ne bumerang elektoral . Qarkullojnë fjale madje zyrtare e publike qe pas zgjedhjeve koalicioni teknik mund te kthehet ne koalicion politik PD-PS ose anasjelltas ne varësi te rezultatit te zgjedhjeve një thashë them qe mund ta dëmtoje shume PD-ne ne 25 qershor. Mungesa e transparencës e marrëveshjes Rama- Basha ka bere qe mbi mundësinë e qeverisjes se përbashkët pos zgjedhore te ketë shume spekulime dhe ne se ka diçka te vërtete baza politike e elektorale e PD-se nuk është dakord me te. Bile Rama ka arritur sa po perdor ne fushate si per te thene qe jemi nje,edhe simbolin e dy gishtave te PD.Ashtu si ne rastin e Kosovës e ndoshta me shume edhe ne Shqipëri midias te majtës dhe te djathtës ka një lume gjaku ende te patarë . Janë me mijëra krime politike qe kane për autor te majtën historike , politike, juridike e gjenetike . Një nga akuzat qe lidershipi aktual ngriti gjate qëndresës 3 mujore ne çadër ishte se e majat ne pushtet ishte vazhdimësi ne te gjitha aspektet e te majtës kriminale historike shqiptarë, autore e diktaturës dhe krimeve te saje . Premtoi qe Republika e re do te linte jashtë komunistet dhe vazhdimësinë e tyre dhe me këto ngriti frymën politike e elektorale te një PD-je qe para çadrës po prekte fundin. Nen këtë arsyetim apo justifikim spastroi edhe listat nga te vjetrit ne PD gjë qe u mirëkuptua nga shumica e elektoratit . Mirëpo shikojmë qe retorika antikomuniste e çadrës ne fushate pothuaj është harruar ndërkohë qe komunikimi publike e zyrtar me te djathtën historike elektorale është zbehur , shenja qe na çojnë tek dyshimi publik i një qeverie PD-PS qe sigurisht kjo pjese e elektoratit nuk do ta pranoje.Linjat ideologjike , politike e elektorale i ruajnë edhe vende me demokraci te gjata e te zhvilluara ku te majtën dhe te djathtën i ndajnë vetëm ideologjitë e programet politike . Po ne Shqipëri qe ato i ndan një lumë gjaku ,çfarë mund te ndodhe ? Ne se PD –ja lidershipi i saje nuk reagon shpejt , LDK-ja dhe rezultati i saje do ju duket lule para asaj qe me sa duket se i pret .N.C.


#79

pd dhe ldk nuk janë të djathta por janë farë serbi! më në fund shqiptarët po e kuptojnë qëllimi kryesor i këtyre partive është të pengojnë krijimin e shqipërisë së madhe. ldk-ja me kombin serbo-kosovar dhe pd-ja me përçarjen veri-jug! e ashtuquajtura propagandë antikomuniste nuk ishte gjë tjetër veçse mbulesa për të fituar të drejtën e shkatërrimit të kombit shqiptar. gjithë llumi antishqiptar dhe mbeturinat e sistemit komunist ju bashkuan pd-së dhe ldk-së. shyqyr zotit,po shpëtojmë nga ky kancer serb. edhe kaq sa janë përsëri përbëjnë rrezik. duhet të zhduken fare.


#80

nuk ka nevoje per ofendime por ju …pervec se jeni enveriste jeni edhe antiameerikan ne gen


#89

Serbët qenkan kunder Haradinajt:


#101

kurreshtari paska hedhur prape nje gur ne lume…