550 vjetori i vdekjes së Skënderbeut


#83

Aman bukuri e rralle :slight_smile: ja shif te jatin :smiley: …e ka martu me duket …i jati eshte nda per vete lol


#84

Eshte gjalle dhe presidenti sapo e dekuroi “mjeshter i madh”.


#85

Ti duhet ti kesh mbajtur pishtarin skenderbeut qe flet me kaq kupetence,Noli ne historine e skenderbeut shkruan:"…si skipion afrikani iu qendronte larg fëmrave dhe u martua vetem per arsye shteterore…"


#86

Thashe se mos ia ke mbajtur ti. Nolin per punen e femrave e citoke, per te tjera jo, Nuk qenke aq budallacke sa dukesh.


#87

Po Noli nga e dinte ?
Apo ishte rrefyer te Noli ne enderr :stuck_out_tongue: lol
Po Noli per vete kishte bere gje ? :wink:


#88

Thone qe Urata e ka pasur barutin e thate dhe kishte 7 dashnore sipas nasho jorgaqit .


#89

per tarallake si ty noli thote :ketu i padituri i di te gjitha dhe i paziti eshte i zoti per te gjitha…


#90

Shif shif keto kaurret kushtu e mbajne barutin e thate :stuck_out_tongue:
Edhe Lubonja ashtu i mbajti per te bijen e shemtuar te Jorgaqit …prishi familjen sa doli nga burgu per te …dhe ne fund nuku e mori …:wink: te numeronte dashnoret e te bijes do bente me mire :stuck_out_tongue:


#91

dmth lubonja me te bijen e jorgaqit pupu sa te thella qenkan keto pune :grinning:


#92

Po per gomarica si ti cfare thote, qe Skenderbeu ka luftuar ne shek. XIV.


#93

Po dhe e mban shoqerine me te jatin :stuck_out_tongue:
jane me kulture te thelle kaurret :stuck_out_tongue:


#94

Tani vetem une dhe Pjeri kemi mbetur pa u dekoruar nga Presidenti. Po cne mjeshter i madh? Per gazeten e emigranteve, ato librat me vjersha apo si kryetar i shoqates se shkrimtareve shqiptaro-amerikane?


#95

per kontributin e madh patriotic .njehere shkoi ne qishen orthodokse e i prishi meshen At Arthur duke e akuzuar per hafije greke sa Ati e kercenoi se do te telefononte 911 nese nuk e mbyllte kamaren.Atehere kola kerreu vjershen "me perzuri rrasua ne qishe ".(mund te gjendet ne internet):grinning:


#96

Njehere tjater e kam pare ne nje emision kur theshte qe levizjen e dhjetorit e kishte drejtuar ky lol


#97

Fan noli nuku mendon keshtu belul.
Fjalimi i Nolit në Boston
“Sot Shqipëria po kujton si në kohën e Skënderbeut… Të vetmen shenjë të kombësisë që na ruajtën nënat është gjuha. Të tëra të tjerat i kemi marrë prej syresh të mutiluara (gjymtuara), ca gjëra si kemi marrë fare. Përrallat e trimërisë shqiptare në luftën e tmerruar kundër Turqisë, kujtimin e madh të mbretit tonë të funtmë, shpresën e një përlindje kombëtare. Cilat nga nënat shqiptare na rrëfeu legjendat e Skënderbeut? Cila na këndoi përpara vatrës balladat kohrëse të historisë kombëtare, cili Atë na mori përdore që të na tregojë fushat ku luftuan shqiptarët dhe muntnë a u muntnë? Mjerë ne? Emri i Skënderbeut gjer dje ish si një emër i huaj për të gjithë shqiptarët. Asnjë këngë popullore për këtë mbret trim si Aleksandri i Madh, diplomat si Louis-i IX. Asnjë vjershëtor, s’e këndoi, asnjë nënë s’e vajtoi, asnjë çilimi s’u përlot dhe s’u ndez duke dëgjuar trimëritë e tij. Njeri s’tregon Krujën që luftoi, njeri s’vete të falet në Lesh ku vdiq. Po fle i harruar dhe i neveritur dhe emri i tij ngashëron vetëm ca idealistë shqiptarë ekscentrikë, jashtë kanunit, jashtë fesë, masone të nëndheshme, vagabondë kokë-prishur, në vend që të jetë ushqim mendor i gjithë kombit. Kuptoni tani që s’ka ironi më të madhe se sa të flasim gjuhën shqipe dhe të mos dimë emrin e shqiptarit që e foli. Po jo! Besa lajthim, se e dimë çe sa. Një mysliman i rritur në shkollat turqishte, që, para se të vinte n’Amerikë besonte se Skënderbeu s’qe veç një hajdut i kohërave të vjetra në një radhë me Kajon dhe me zuzarët e tjerë që nxjerr aq pasurisht Toskëria jonë. A ka blasfemi më të tmerruar nga an’ e Turqve të cilët dridheshin për 25 vjet kur dëgjonin emrin e mbretit tonë, a ka helm më të fortë për djalërinë shqiptare që thithin nëpër shkollat e armikut me prizmin për racën e tij? Ta mproj Skënderbenë nga këto ç’pifje? Jo, se s’jam i marrë. Po më duhet që s’duhet ta lë këtë resje (rast) pa ju dhënë një shembull të vogël të mëdhësitës kombëtare”.


#98

Dikur dobicat e ngeshem e te papune happen llaf ne internet se kishte vdeke :grinning:


#99

Kjo me paska shpetu …do ja kete be borxh ndonjonit …nuk te ngacmo njeri kot…


#100

reagimi i koles ishte fajesimi i konsipracive greko serbe qe nje patriot te ma dh si ai e donin te vdekur .


#101

Po te ishte disident dhe armiku numer 2 I sistemit do ta njihte njeri qe njoh une, nga ata qe sjellin termete politike, por nuk e njeh, keshtu qe s’ka drejtuar gje.

Une mendoj qe ka ardhur koha qe filmi “Skenderbeu” te ribehet po me aktore hollivudiane. Skenderbeun psh mund ta luaje Denzeli.


#102

Po nanen e ka serbe …djese paste me vjen keq qe po e permend se ka qene gru e mire …po i biri i ka ngja te jatit …
Ja dhe ketu ky i ka organizu te gjitha po nuk eshte ndjere nga modestia :stuck_out_tongue: lol