A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

e thash kshu sa per te thene diçka, meqe nuk ka komente ne Peshk.

Pastaj nuk eshte nevoja te paguajne njeri per kete pune, sepse une vete me koshience te plote bej loqen per mimetizim, per tu ndjere i barabarte me loqet qe te bej nji dor muhabet me ta.
Akoma me pastaj, vetem nje loqe mund te diskutoje ne Peshk, edhe sikur te vinte Ajnshtajni ne Peshk per te diskutuar, automatikisht do ishte nje loqe.

Të gjithë filmat dhe veprat e artit vjetrohen, por disa prej tyre plaken.

Prej eksperiencës së Peshkut, ku shtohen komentet dhe komentuesit sa herë ndodhin gjëma dhe hatara në botë, kam kuptuar se është ide false që mediat funksionojnë për të dhënë informacion. Në të vërtetë mediat funksionojnë për të shkaktuar emocion, saktë si dikur gratë e këqija mblidheshin bashkë me qef të madh për të marrë nëpër gojë tërë qytetin kur i ndodhte gjë ndonjë të mjeri.

Interpretuar historia nga pikpamja e pronësisë mbi mjetet e prodhimit, ose më shqip: nga pikpamja e pronës, historia e botës nuk është gjë tjetër veçse një vjedhje e vazhdushme në progres të përshpejtuar gjeometrik në epokën moderne, në të gjitha kuptimet e fjalës “vjedhje”, jo vetem e tokës, si e fundit vjedhje tok e xanun, por e çdo lloj prone edhe e ideve, pronës intelektuale.
Tabela tok e xanun ndodhej edhe në Kopshtin e Edenit.

https://peshkupauje.com/t/a-keni-ndonje-shprehje-tuajen-origjinale/5553/434?u=inkuizitorimoth

më mirë një pulë sot se një vezë nesër

akoma më mirë ene pulen e ene vezen sot, e kesmet neser bolet e Marlonit

“Se non siamo l’angelo custode di nostro fratello, cerchiamo almeno di non essere il suo giustiziere.”

1 Like

Shum mir Manjola, bravo edhe kesaj radhe! Por po te zbatohej kjo shprehje me siper, atehere te paret qe e propogandojne do te pendoheshin sepse nuk do te ekzistonte romani i modh Etër dhe bij dhe romani akoma me i modh Fratelli Karamazzov, dhe per pasoje intelektuali i modh Karamacof kishte per te cof si cofëtirë ne shkreteren e kultures qe eshte e tera e bazuar ne shkaterrimin e familjes.

Manjola,
tani seriozisht vetem dy fjale per kete verejtjen tende shum te drejte. Ne kete gjendje qe eshte peshku eshte i pamundur komentimi siç duhet. Si mund te mbahet ekuilibri i ecjes normal ne nje barke ku te gjithe hovin sa anej knej dhe kuverta tundet e shkundet? Ka ndonje variant tjeter perveç se me hik nga Peshku nga syte kembet si shoket?

Thelbi i Teorive të Komplotit:

-Kush i hapi depot e armëve në 97-tën?
-Dëshmitarët e Jehovait!

-E meta më e madhe në jetë eshte tu besosh të tjerëve pa pasur asnjë garanci.
-Më se e vertete, për këtë arsye ne kërkojmë fleten e garancise për frigoriferin e ri te sapo blerë.

1 Like

Nuk është injorancë pasja e një niveli të ulët intelektual, injoranca e vërtetë është mosnjohja e Parimeve dhe mospasja takat për të zbatuar ato edhe në përditshmëri. :slightly_smiling_face:
Vlera e vërtetë e personit nuk qëndron në ideale grandioze, por në aktet zemërgjëra të përditshmërisë.

1 Like

@Mirejam_Tirana falemneres, te kom thene qe ti je gjeni si arkeolog per te gjet perla ne mes rrenojash te lashta. Nuk e di si ke durim me lexu gjera te lashta?! Hero je, hero!

ditmooti po kalojm przotin

Few will have the greatness to bend history itself; but each of us can work to change a small portion of events, and in the total; of all those acts will be written the history of this generation.” ON GIVING: “The purpose of life is to contribute in some way to making things better.”

asgje te re nga fronti i perendimit, me pare ishin ditekake tani jane bo ditemuti przotin

Intelektuali i modh nuk di të bëjë dallim midis e komplikuar dhe komplekse (ekziston Teoria e Kompleksitetit), konfuze dhe kaotike (ekziston Teoria e Kaosit), vulgare dhe e thjeshtë, sepse është dora vetë qënia e komplikuar, konfuze dhe vulgare.

Këshillë për intervistuesit:

Nëse i kërkon ndonjërit diçka, ai duhet ta ketë që të ta japë, sepse nuk mund të jipet një gjë që nuk e ke.

Epoka moderne ka bërë aluzion për ekzistencën e Zotit vetëm nëpërmjet mohimit të Tij.

Pse mendon kshu?