A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

Nuk kualifikohen shkrimtaret sepse ato pas 90’ jane akoma pa mbushur moshen, edhe ato para 90’ jane si Fari Balliu. Kalo ne planin B

Ekziston një ekuilibër midis dy ç’ekuilibrash: në vendet e varfëra luftohet (nga shtëpijaket) me dëshpërim heroik për tu mbajtur pastërtia brënda shtëpisë për t’iu kundërvënë rrënimit pisanjos të mjedisit publik, ndërsa në vendet e zhvilluara vihet re fenomeni përkundrazi.

1. skan pune, kane kohe
  2. kane pune, s’kan kohe, s’kan nerva

1234567890

1 Like

ku dreqin takoj une tash ,qe gjithe i prishi ekujlibrat ? Jetoj ne nje vend te varfer qe pisllekun ka te dera , e mbrenda shtepise dekada pune me dore nuk preki ?

Para ca ditësh po zbrisja tatëpjetë malit me një jargavan në dorë, i cili ju bëri përshtypje dy kalamajve që mblidhnin lule të egra të shoqëruar nga dy gra që po ju shpjegonin se si quheshin. Njëra nga gratë u tha kalamajve:
-Kjo lule që ka ky xhaxhi në dorë quhet jargavan.
-Ç’ju duhen këtyre lulet, këta janë lule të pafajshme vetë - thashë unë për t’u bërë qefin.
-Jo, duhet t’i njohin emrat e luleve - tha gruaja si mësuese fillore që aq ja pret.
-Sinjora - i thashë unë me ironi - njohja u bë shkak i humbjes së pafajsisë primordiale! - dhe vazhdova udhën.
Pa u larguar akoma, dëgjova që gruaja tjetër e pyeti me zë të ulët:
-Çfar tha, çfar tha?
-Booh, nuk e di, do jetë mysliman!

dafne, ti je shenje qe ka ardhe Fundi i Botes.

moti ju kam thone , tonve …

ne fakt tamom tamom Shenje e Fundit te Botes eshte dukja e lavatriçes :smiley: ne katun, katunaret lajne lulet me lavatriçe :joy:

ka ardhe vone kah ju , po ,

Katunaret lajne lulet ne lavatriçe, i fusin ne frigorifer, dhe i shofin ne televizor :rofl:

kjo nuk eshte shenje e kijametit , shenje e kijametit eshte kur shef bardh e te duket zi …

p.s. ne fakt me duhet te jap nje sqarim , prandaj thumbova , nuk deshta te nenvlersoj ,sepse e nenkuptova si ironizim gjinor …
andej nga vij une nga politika serbe ka qene propagand mediale per 40 vite qe nena shqiptare eshte lavtriqe per prodhim ,prandaj me irritoj ai emer

dafne, hiç mos u bo marak se e kam marre parasysh qe kur boj muhabet me ty mund te dal edhe spijun serb, njeri gozhdes e tjetri patkoit.

nuk eshte faji jam , be te bej qe nuk eshte faji jam . eshte faji jot qe cdo te thene i jep dykuptimesi .

bini tosk
e bini gegë,
dy popuj
e dy kuptimësi,
njeri gozhdës
e tjetri patkoit,
njeri pa faj
e tjetri dy faje.
(dy bolet e marlonit)

Ky ishte prift katolik,nje tjater prift orthodox bente thirrje:ngrehuni e bjeruni , korrini e shtypini…Nashi keto thirrje :ngrehuni e bjeruni te leshuara nga prifterinjte ku qendrojne ne raport me mesimet e Bibles?Apo ishin edhe keta prifterinj qe s’kendojne biblen , si Dulla qe quante veten marksist pa e kenduar Marksin?
Matthew 5:44
But I tell you, love your enemies and pray for those who persecute you,

Luke 6:35
But love your enemies, do good to them, and lend to them, expecting nothing in return. Then your reward will be great, and you will be sons of the Most High; for He is kind to the ungrateful and wicked.

Romans 12:14
Bless those who persecute you. Bless and do not curse.

1 Peter 3:9
Do not repay evil with evil or insult with insult, but with blessing, because to this you were called so that you may inherit a blessing.

Alba, pse ben pyetje kot, kushedi sa here kam thene se termi katokomunist eshte me permbledhesi per te treguar gjendjen e personalitetit te kultures mbas luftes dyte. Vlen edhe per vendet qe nuk jane katolike, katokomunist pothuaj eshte term qe ka valence kozmike, edhe ti je katokomuniste pa e ditur, e majte qe lexon Biblen. Kape ketu poshte “teorine e liberacionit”, edhe Papa i sotem, me prejadhje nga amerika Latine ku “teoria e liberacionit” eshte perhap me teper, sot ne fuqi po çmend dynjane, çdo mengjez çohet ne menyre alternative, o pape reksionar o pape liberator. Osht tu la Biblen me lavatriçe :smiley::

Liberation theology - Wikipedia

ktu e ke Kinksin si Fan Noli dhe Papa Francisko :joy:

Ke degjuar ndonje prift qe s’ka lidhje juridike me shtetin te thot " bjeruni" etj etj?

Meqe ti merr vesh nga keto punet e bibles