A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

Timoteu flet per kujdestaret e kishes. Thote se nqs pastori e ka mendjen te pi vere nuk mund te kujdeset per te tjeret. Nqs e ka mendjen tek pasuria, nuk eshte per kete pune… etj etj etj. Ceshtjen e gjuhes se kuptova

Një perde e hekurt ka zbritur në të gjithë vendin.

Kot që rrejmë veten, Shqiperia nuk ka pas në historinë e kulturës së saj asnjë autor dhe artist që të ketë vra veten, as edhe një për be, qoftë të dorës së dytë. Pra nuk ka pas asnje artist t’modh, ka pas dhe ka vetem intelektualë t’mdhenj, vetem llafazanë që bëjnë zhurmë. Në fakt edhe ata që vrasin veten bëjnë zhurmë, por bëjnë zhurmë ndryshe, zhurmë amerikane hollivudi si psh Heminguej ose Merlin Monro, e gjysma e artisteve t’mdhenj amerikane e këtij lloji.

jo

Ardian Klosi
Bekim Fehmiu

Kot që rrejmë veten, intelektualet e mdhenj shqiptare, që bëjnë zhurmë të qurravitur: amani bre na leni gjallë t’hamë nji cop bukë!, në kushte mjerimi të plotë më mirë vdek se gjallë trishtohen kur nuk janë në klasifikim të kampionatit botëror: kush bën mutin më të madh!

Mbas vitit 1989 nuk ka me Shqipëri (as Amerikë e Rusi) ka vetëm Demokraci. Çdo ngjarje e bërë vaki mbas këtij viti nuk është ngjarje shqiptare, por është ngjarje demokratike.

jo

Sander Prosi
Llazi Serbo
Alqi Boshnjaku

1 Like

Mbas vitit 1989 nuk ka me Shqipëri (as Amerikë e Rusi) ka vetëm Demokraci. Çdo ngjarje e bërë vaki mbas këtij viti nuk është ngjarje shqiptare, por është ngjarje demokratike.

(me nje dallnyshe nuk vjen prandvera)

Do ti qe prandvera vjen edhe pa asnje dallnyshe! :slight_smile:

Ruset te vetmen gje qe fituan me permbysjen e komunizmit ishte se bene aparatchiket kamuniste miliardere dhe ish udheheqesit e republikave sovietike te cilet dikur hiqeshin nga Moska u kthyen ne sulltane te perjetshem .

Prandvera ne shqypni liri demokraci do te vije kur te gjithe artistat te vrasin veten duke ngrene kafken e tyre me dhëmbë në vend të boleve amerikone te Marlonit qe po i kafshojne miliarderet ruse dhe milioneret serbe.

Serbi, Boshnjaku, mungon Maqedonsi​:joy::joy:

Nga faktet e hedhura si bajga me lart të kolegëve, rikonstatova madhështinë e Hegel që rropatej ditëziu të zbulonte të vërtetën absolute metafizike. Një herë dishepujt “i gjetë ca gabime”, disa fakte nuk përputheshin me tezat e tij, e mjeshtri i’u pergjigji:

Aq me keq për faktet!

“”""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Kjo lloj keqkuptimi është konstante universale në marrdhëniet mjeshtër-dishepull në të gjitha nivelet, si edhe reagimi idjot i pasardhësve profesorë që tregojnë se mjeshtri ishte i marrë që mohonte faktet objektive. Anekdota në fjalë tregohej rëndom në orë mësimi të filozofisë edhe në universitet. Presori i marksizmit, një katunar nga Skrapari ose nga Alpet e Shqipërisë që nga rudhat e lëkurë dhe forma e kaptinës dukej që ishte primati i parë që kishte braktisur dhitë që nga koha e Neandertalit, tregonte anekdotën shoqëruar me deduksionin logjik për atin e racionalitetit filozofik: “Hegeli ishte idealist, mohonte realitetin objektiv”. Hegeli ishte rrotë mër jau! :joy:

Kur mjeshtri tregon me gisht eklipsin e Hënës mbas vitit fatidik 1989-të, dishepujt nuk shofin as gishtin e Marlonit ngambrapa si në vitin parafatidik 1968-të, por shofin me gishtin në celular të gjejnë fakte të kundërta në gugëll - “t’i gjejnë ca gabime”.

Nëse lexosh romane pa e njohur kontekstin historik dhe autorin si person, më mirë lexo gazetën; bile edhe gazetën tepër e ke, tamom tamom duhet të lexosh vetëm tabelën e kafenesë.

Shume i lendueshem ti, pa nevoje.
Na llaf po bejme. Po mundohemi me te mbajte me muhabet. :slight_smile:

1 Like

Neni 72 per agjitacion-propagandë mbështetej në urtësinë popullore: Fjala hekur s’është, por kocka thyen.
(nga Ditar i një fuksi)