A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

(post online)

Inxhinier kimist Arthur Fry, i cili punoi për 3M në fillim të viteve 1970, çdo të Dielë merrte pjesë në meshë në korin e kishës së tij, Kisha Veriore Presbiteriane në North St. Paul, Minesota të Shteteve të Bashkuara. Fry vendoste si shenjë copa letre në librin e meshës që ta hapte saktësisht në faqen që përmban këngën, sa herë që niste një këngë e re. Por copat e letrës binin me një rregullsi shqetësuese, duke e bërë të humbte jo vetëm shenjën e faqes, por edhe durimin dhe përqendrimin e tij. Gjatë një predikimi veçanërisht të gjatë dhe të vyer, papritmas pati një ide gjeniale. Iu kujtua një koleg i tij, inxhinieri Spencer Silver, që kishte shpikur një ngjitës, provuar dhe më pas mënjanuar pasi humbte aftësinë ngjitëse pas një kohe të shkurtër. Atëherë vendosi të aplikonte pikërisht këtë ngjitës në fletë të vogla letre që shkëputeshin; në këtë mënyrë ato mund të ngjiteshin para meshës dhe të hiqeshin kur nuk ishin më të nevojshme, pa lënë asnjë shenjë.

Pra, prototipet e Post-it (blloqet e letrave me ngjitës), lindë në kishë, midis një himni dhe një tjetri.

“”""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
(komenti i te Modhit :smiley:)

ja që edhe kisha vlen për një gjë!

(ironia godet me pertej se kishes)

image

Koha ka ndaluar 12 vitet e fundit. Asgje e re

1 Like

Kjo temë u sinjalizua nga komuniteti dhe është fshehur përkohësisht.

“Duaje të Afërmin tënd si veten tënde!”

“… ai s’do as veten e vet!”

Në tirani zbulohet në dritë të diellit qeveria okulte e fshehur ngambrapa skenës së pushtetit në demokraci.

Qeni leh, keci blegërin, macja mjaullin, trumcaku cicërin, kali hingëllin, derri hungërrin, korbi krakëllin, intelektuali bën pyetje.

1 Like

Njeriu kërkon “ishullin që nuk është”, sepse kujton se shpëton duke i ikur vështirsive në hapësirë dhe në kohë, përkatësisht në vende ekzotike ose në vënde të zhvilluara; ik të ikim në të kaluarën e lavdishme ose në të ardhmen e lumtur, kurrë në vendlindje ku nuk ndodh asgjë dhe në të tashmen e mërzitëshme që çmend edhe derrin. E bukura është se migranti, edhe atje ku shkon pas një farë kohe gjen të njëjtat vështirësi dhe fillon të lëshojë në eter të njëjtat ankesa; eksperienca më se banale me vëllezërit bashkëatdhetarë në mërgim.
Për të njëjtën arsye Gogeni braktisi Parisin (që atë kohë ishte kryeqytet i kulturës botërore) me ankesën se Franca është një vend i padurueshëm ku bënin ligjin polici dhe prifti, ndërkaq në ishujt ekzotikë të Paqësorit qahej se i duhej të bënte luftra absurde pikërisht me policin dhe priftin e ishullit, të cilët e akuzonin si korruptues i vendasve indigjenë.

Karakteri është fati - thotë Erakliti.
Kush ankohet: “paskam qenë pa fat”, është pa karakter - thotë i Modhi :smiley:.

1 Like

dole tiku?

Mos!! Po tani?

mirjam a ma ke pa gjo square, se ai ka simpati te veçante per ty? I kam dergu nje mesazh e nuk me pergjigjet, nuk e di si e ka hallin!

bad0f0b4-577a-4dfa-9bc5-4c6932cdc6a7-1020x680

1 Like

Nje kompani eshte nje microcosm i shoqerise .nje grup manipuluesish gjejne nje person apo grup personash te cilet i bejne tabele qitje duke kanalizuar gjithe mllefin e punonjesve te tjere .urrejtja behet zamku qe mban kompanine te bashkuar .

:tulip:
1989-maurizio_cattelan_torno_subito_1989_photo_fausto_fabbri

Kujt ia priste mendja me vitet 80 kur mblidhej gjithe lagja te bente sehir ndeshje futbolli tek i vetmi komshi qe kishte tv me ngjyra se nje dite do ti shihnim live nga cellulari?

Eshte rrit mireqenie edhe jane ftohur njerzit

image

101742894_2936139943170165_581316865666580480_n

image