Tjeter kuptim ka per Kosoven pasja e ushtrise. Kuptim qe s’ka asnje krahasim me Shqiperine.
C’mendojne perfaqesuesit e kombi kosovar per flamurin kuqezi ne kete video.
pavaresisht se shqipot ne te dy anet i rren mendja se jane me te mire se shqipot e anes tjater ju je jeni shqipo puro
Lirine, shtetin, ushtrine, nuk i patem, tashme i kemi. I kemi ne doren tone. Ky eshte tregimi.
A do te jene te mira a qysh e tek, eshte krejt teme tjeter.
Brezat ne Kosove trashegim te vetem kane pase roberine, pushtimin. Tash lindin e rriten ne liri, ne shtet te vetin, me ushtri e ushtare te tyre. Do t’jene ushtare te atdheut te tyre.
Si do jeni pas 100 vjetesh nen autoritetin shqiptar ?shif anen tjeter e shkruej .
Nuk do te jete Kosova ne vitin 2118 (pas 100 vjetesh), sic ishte Shqiperia ne 2012.
Na kemi inat me shkije, s’kemi çare pa qene te forte, se ata jane te forte.
Ju keni inat me kuksiane e tropojane.
Unë, Biri Yt, Kosovë
Unë, biri yt, Kosovë t’i njoh dëshirat e heshtura,
t’i njoh ëndrrat, erërat e fjetura me shekuj,
t’i njoh vuatjet, gëzimet, vdekjet,
t’i njoh lindjet e bardha, caqet e tua të kulluara;
ta di gjakun që të vlon në gji,
dallgën kur të rrahë netëve t’pagjumta
e të shpërthejë do si vullkan,
më mirë se kushdo tjetër të njoh, Kosovë.
Unë biri yt. …
Ali Podrimja
…p.s…
Une biri yt Kosove ,
te besoj vetem ty dhe ty , aspak bijve tu.
dmth ky poeti nuk i beso as vetes vet, thot qe eshte bir Kosove, pastaj mbas pak sekondash thote qe nuk i beson bijve te Kosoves!
mos ma humb mundin e te thurrnit poezi, Inkuzicion . sa i thurra nga zemra dy vargje poezie nen p.s .
p.s.
mandje po bej vetje me vetjen time , si eshte e mundur nje si ju te njeh artin boteror dhe mos te njeh nje poezi te matan kufirit ?
sepse edhe une jom poet i modh, dmth urrej veten, pra i bi me logjike te urrej edhe bashkeatdhetaret e mij, si matan kufirit, ashtu edhe perkendej kufirit.
do ishin zhdukur gjithe trojet arberore po te isha veq une e meqmja e keti vendi .po del qe deri diku po kuptohemi , per hir te dashurise ndaj keti vendi edhe vetsakrifikohemi e vehtemohohemi
mos mendo as une se kam te lehte, te thash …prej zemre i shkrova aty varge …
Qenkan shtuar perfaqesuesit e kombit Kosovar.
Si tha ai :problemi i skocise eshte se eshte plot me skoceze
Ne lufte te kosoves drejtuesit e uck ato laserat qe iu kishte dhene nato per te identifikuar objektet serbe qe duheshin bombarduar i drejtonin mbi shtepite e rivaleve te tyre .nuk jemi vetem ne kete drejtim .afganet psh kojshite qe kishin inat venin e I kallxonin tek amerikanet si terroriste shume te rrezikshem .usa vente e I bombardonte ne dasma funerale apo sebepe te tilla duke vrare Te pafajshem me kuc e me Mac e duke shumefishuar numrin e atyre qe urrenin ameriken .
Ameriken e urrejne edhe pa bombarduar.
Në fakt e urrejne me shume keto vende, se sa vendet qe ka hyre ne konflikt.
Nuk e di psh qe Amerika te kete bombarduar Francen apo Greqine psh ,por ndjenjat anti amerikane në keto vende jane njesoj si në Afganistan.
Po flas ne kohen e Clinton-Bush- Obames,se tani nuk e di,ndoshta jane me keq.
Megjithese, mendoj qe ska rendesi se kush eshte president per anti amerikanet,ata njesoj do ta urrejne Ameriken.
Ti duhet te argumentosh e te japesh arsye se perse Franca dhe Greqia urrejne Ameriken, ndersa tregtaret korçare e dashurojne. Njerzit i dallon nga kafshet arsyeja, prandaj perderisa nuk na ke dhene arsye, fjalet e tua jane lehje qeni, sepse qeni leh atje ku ha - themi ne barkthatet zorranjose nga Kullë e Hirit.
Ne Gjermani i paguajne me pak te huajt.
Jo te gjithe perfaqesuesit e kombit kosovar e kane mirepritur krijimin e ushtrise
Di gje delta, pse te gjithe perfaqesuesit e kombit Kosovar jane ithtare te dhendrit te Serbise.