Diskutime te lira - Shtator 2021

Per mendimin tim, ka ‘dicka’ qe nuk shkon prej dekadash më USA, dhe nuk eshte punë ‘kush punon gabon’. Kam pershtypjen se kush punon degjon, para se gjithash. Degjon tjetrin. Degjon nje mendim ndryshe. Ka patur plot te tjere (Franca, psh) qe nuk kane qene të mendimit se duhej pushtuar Iraku. Nuk e mora rastesisht si shembull Clintoneshen (Bushin harroje, u mor vesh). Nuk i falej. Dhe nuk duhet falur sa te kete jetë. Kurre. Pse? Sepse ishte e pafalshme.

Albini, Albini o tu tall bithen me serbet, ka fillu me shit targa. Do zoti ja ben edhe Edvinit qe i shtriu traun para disa kohesh.

Qe mos keqkuptohem : kur them ‘te trashe’, dua te them: vanitozë. E qe ka shume lidhje më psikologjine (qe evokove me të drejte).

Kjo e ka zanafillen qe me perandorine britanike e cila demarkoi kufijte e lindjes se mesme dhe azise qendrore me total disregard te perberjes etnike e fetare te popujve qe jetojne brenda atyre kufijve.SHBA iu ngeci bota ne dere pas WWII.ndonese jo aq snobe sa inglizi prape vazhduan ne te njejten linje duke mejtuar se vetem forca ushtarake e parate kane rendesi .D Trump me te drejte vuri ne dukje :’ 6 trillion $$ te shpenzuara ne lindjen e mesme dhe aeroplani im u ul naten hajdutshe pa drita.a nuk mendoni se po rrahim uje ne hava?

:slightly_smiling_face:

shoku enver iu doli borxhit

Nderkohe qe kishim nderruar epokë (fundi i kolonializmit, etj etj).
Pikerisht kete kish kuptuar nje gomar (nje gomar, por i mirëkëshilluar !!) si presidenti francez i asokohe, Zhak Shirak (kur i tha JO pushtimit te Irakut dhe vuri veton ne OKB)

Thuhet qe mëngjesi, si një vakt më vete, nuk ka ekzistuar për pjesën më të madhe të historisë së njerëzimit. Romakët nuk e konsumonin vaktin e mengjesit,madje ata mjaftoheshin me vetëm një vakt në ditë, rreth mesditës. Ata ishin të fiksuar me tretjen dhe po të haje më shumë se një herë në ditë, konsiderohej si nje veprim i ekzagjeruar . Ky mendimi ndikoi në mënyrën se si njerëzit u ushqyen për shumë kohë. Në Mesjetë, jeta nëpër manastire ndryshoi mënyrën e te ushqyerit. Askush nuk mund të konsumonte asgje perpara se te kryheshin lutjet e mëngjesit dhe mishi mund të konsumohej vetëm gjatë gjysmës së ditëve… Fjala breakfast pra mëngjes në gjuhën angleze qe filloi te perdorej në këtë kohë dhe ishte një shkurtim i fjalëve “thyeje agjërimin e natës”.

Rreth 597 sekonda më vonë, anija kozmike dhe raketa u ndanë me sukses dhe hynë në orbitën e planifikuar. Panelet diellore të anijes u vendosën pa probleme dhe funksionuan normalisht ndërsa lëshimi ishte sukses i plotë”, tha CMSA.

Mëngjesi i plotë britanik u krijua nga ritualet fetare. Gatime të ndryshme vijnë nga festat e Pashkëve dhe periudha që u paraprin Pashkëve. Mishi që konsumohej ishte mish derri dhe nënproduktet të tij, pasi derri shërben si një magazinë kalorish dhe ushqehet me çdo gjë. Mishi shpesh shoqërohej me vezë.
Nga mesi i shekullit të 17 të gjitha klasat shoqërore filluan të hanë mëngjes. Nga Lindja mbërritën për herë të parë çaji dhe kafeja si shoqërues, ndërsa vezët e rrahura u shfaqën nëpër tavolinat e të pasurve. Nga vitet 1740, familjet e pasura filluan te konsumonin mengjesin ne dhoma te posaçme .

Ky ishte misioni i 20-të i nisjes së projektit hapësinor të drejtuar nga Kina dhe fluturimi i 389-të i serisë së raketave bartëse Long March të ndërtuar në vend, thuhet në deklaratë.

Nga vitet 1920 qeveria po promovonte ngrënien e mëngjesit si vakti më i rëndësishëm i ditës, por kur mbërriti Lufta e Dytë Botërore, mëngjesi ishte shumë vështirë të gjendej. Në vitet ’50, kur ekonomia filloi të përmirësohej dhe solli mes të tjerash, edhe thekësen e bukës, (një shpikje amerikane), bukë të prerë me feta, kafe të gatshme dhe drithëra të parapërgatitura, mëngjesi pësoi një ndryshim të ri. Këtu mbërritëm te ky vakt, ashtu siç ne e njohim edhe sot.
Ja 5 rregullat për një mëngjes të shëndetshëm
Misioni i sotëm do të përgatisë modulin bazë Tianhe të stacionit hapësinor Tiangong të Kinës për lëshimin e ardhshëm në tetor të tre astronautëve, të njohur si taikonautët, nën misionin “Shenzhou-13”.

Mos e shmangni asnjëherë konsumimin e mëngjesit. Disa persona nuk konsumojnë mëngjes me idenë se kjo do tu shkaktojë kile të tepërta, por kjo nuk është aspak e vërtetë. Një mëngjes i kontrolluar dhe i konsumuar thuajse çdo herë në të njëjtën kohë, është mënyra më e mirë dhe më e shëndetshme për të nisur ditën. Kjo është vërtetë e rëndësishme pasi mëngjesi të jep energji, vë në lëvizje trupin, dhe ndihmon në djegien e kalorive të tepërta gjatë ditës.

Edhe pse për të gjithë është normale që zgjimi të bëhet duke shijuar diçka të ëmbël, megjithatë këshillohet që kjo të shmanget ose të zëvendësohet me diçka tjetër më të lehtë si drithërat. Proteinat janë më të këshillueshme
Agjencia Kineze e Hapësirës (CMSA) në një deklaratë tha se raketa Long March 7 Y4 mbante anijen kozmike “Tianzhou-3” në hapësirë nga qendra e lëshimit Wenchang në provincën Hainan në jug të Kinës.

1 Like

çdo kerriç i majte me të parë një djathte, thote:

-Shiko nje gomar!

Ka do kohe qe nuk ka me kerriça, jane rritur e bere gomare te gjithe, dhe i thone njeri tjetrit: “shko nje gomar!”. Dhe te gjithe gomeret pergjigjen ne kor sikur te ishin kerriçe: “gomari e ka te modh!”

shkrimi jot me siper mund te botohet me kete illustrim:

gurbuz-dogan-eksioglu-picame-6

1 Like

:smiley: :smiley: :smiley:

nik do habitem fort nesër kur të lexoj: aty nga viti 1972 njerëzit filluan të konsumojnë gjalpin

1 Like

Ahahahaha😂, gjalp mjes, drek, dark, epoka e gjalpit

Evergrande (agjenti imobiliar numer 2 ne Kinen 1.2 miljardeshe) ilustron në menyre perfekte kapitalizmin kinez: rritja (growth) permes borxhit, nderkohe qe politikisht, vendi eshte komplet locked (shembull: qeveria qendrore, ne fillim te ketij viti, vuri masa te ashpra per borxhin: nje rrufë (Covidi) ju desh Evergrande-s dhe doemos qe e zuri plevitia (falimentimi).

Sa per shokun Enver, “në princip” sigurisht qe e kishte sakte. Por kete e dinte edhe vete shoku Mao (nuk ngeli t’ja mesonte gjirokastriti). Por une them keshtu: perderisa Mao e dinte*, duhet te kish ndryshuar kurs edhe gjirokastriti. Që asokohe.

*Mao dinte sa me poshte:
per fat te keq, kjo video nuk ka titra, por zonja, njohese e shkelqyer e Kines se Maos (autore e nje libri 400 faqesh mbi Revolucionin Kulturor kinez) shpjegon në menyre lapidare arsyet e deshtimit te tij. Qe nga ai moment (1972), Mao ishte i ndergjegjshem per pamundesine e suksesit te socializmit, shto qe ne partine komuniste kineze te kohes gjithmone kane funksionuar fraksionet (në te kundert nga Bashkimi Burokratik Sovjetik) dhe ai i Ten Hsiao Pinit, triumfoi mbi ate te “bandes se te katerve” (njeri prej te cileve, ideologu nr.2 i Rev.Kulturor Kinez, ka pas prekur edhe token tone te bekuar arbnore ne vitin e larget 1972, foto qe ilustron edhe profilin e tij ne wikipedia:

ps: kape çik kostumin chic prej stofi te gjirokastritit, dhe ate prej doku bio te shokut Yao

1 Like

c740a2454f13bb2e0809f30b1d735a3a

71B6rYd02DL.AC_SY550

Qeveria kineze, per ta rifinancuar “Evergrande”-n, fare mire mund te shiste nje pjese te “bonds” qe ajo zoteron nga Thesari i USA (per te cilin, Kina eshte huadhenesi nr 1). Problemi eshte se nje gje e tille do te sillte renien drastike te $ amerikan dhe per rrjedhoje, rritjen e paparë te… Yuanit kinez ! E per rrjedhoje: renien drastike te eksporteve kineze, nga te cilat Kina eshte teresisht e ndervarur.

O Malo te ngrëntë tënja, e ke të keqen brenda

kurse ne fillim te shek. te 21 te gjitha klasat shoqerore filluan ta hane (me dhembe penisin e Marlonit) nate e dite.
Psh ja nje mbret te jutubit qe e ha turni i trete:

besoj se e njef kte, eshte shume i famshem, ka pothuaj 1 milion follouers qe rrine shofin kur ky ha e ha e ha:

shife kte videon me 5 meleon klikime:

kanali quhet “ju tubo anche io” (jo vetem marloni) :laughing: