Ja dua te martohem, po si te celebrohem?

O Arban cke mos u tut nga dekurajuesit se per cdo gje qe dikushi ben do dale sesben nje tjeter qe te dekurajoje. Eshte vete ne natyren njerezore qe e keqja eshte me e kollajshme te nxirret nga goja dhe te behet si veper, ndersa te kthesh te keqen ne te mire nuk eshte e thjeshte, sepse njeriun e tundon shume cmira, zemerimi, inati i momentit, gjendja e te qenit i pakenaqur ne pergjithesi me veten dhe te tjeret, dhe ne vend qe te sheroje zemren e bashkebiseduesit e helmon me keq.
Une them qe do behesh nje edukues shume i mire per femijen tend. Kur behesh prind shume i ri, je ende i papjekur per te formuar femijet e tu. Keshtu qe je ne moshen e duhur.

Formalitetet jane nje e keqe e domosdoshme. Une i urrej ne pergjithesi, dhe te them te drejten kam heqe dore per shkak te tyre nga disa gjera (si per shembull nga emigrimi ne Kanada), po martesa e ka te nevojshme formalizmin.

P. S. Me behet qejfi qe te ka argetuar tema dhe s’ka perse me falenderon :slight_smile:

Nuk besoj se ka ndonjeri ketu qellim te keq a ndonje shfryrje kompleksi a ku e di une. Thjesht mendime japim. Sa per edukues i mire, mosha biologjike mund te mos jete edhe moshe mendore, njoh prinder te rinj shume te mire e prinder qe kane mbetur cakmake edhe 60 vjec, po prape nje bashkelidhje moshe-pjekuri sigurisht ka.

1 Like

pa diskutim , shifet Arban qe posedon dhe do te transmeton ne te ardhem atributet qe ka .
por cdo e shkruar tjeter e postimit tend duket e tepert Akua , forma si eshte plasuar tema i bije, hajde te me martoj lagjja … mor aman …
une thash , eshte teme qe te ndjell humor e batute …
tash thom . a ta ndrroj punen a zyren … ?
si te ja bej , apo hapi dhe une nje teme te re …?

aq më tepër që tani jetgjatësia e ka kaluar 80-n.
mashkullit deri në 70 i punon pushka! gratë e presin nja 10-15 vjet përpara,prandaj hidhet alba e jehovait:grinning:. plus që i vjen inat që shqiptarët e duan akoma shqipërinë.
për 2-3 vjet,me vdekjen e salës, shqipëria do qetësohet,egjitëria do zbresë nga kali.

1 Like

She she, nuk e kesh kenduar kete. Me gjith keta pjesmarres, nuk te kane ardh akoma oferta zevendesonjese? Ne vdesim per nje cicke mbleseri. Njoh njerin qe mburret, 17 kam mpleksur thote.

Pastaj, pse nuk celebrohesh ne toke te huaj? Mer certifikaten e marteses, e kur te shkosh ne memedhe per te bere dhembet te komuna, ndalo te gjendja civile e kalo regjistrimin. Vishu mire ama, i gjuan keto raste Erioni, ben vaki te te zeje prite per ndonje foto.

Ky do martohet tek njesia bashkiake

Folme, se duket qe je ne korrent. Ma permblidh pak.

Jo sjam hic ne korrent. Lali eri çoku shkon tek ato ceremonite qe behen me porosi tek tarraca e bashkise…martesa une e di qe behet ne njesine bashkiake perkatese.

Me permblidh diskutimet them, cu tha, cu vendos, cu be?

Ohooo ku mbaj mend une ca kam thene e Ca kam lexuar dje…:stuck_out_tongue_winking_eye: Di qe arbani po martohet me nje vajze 15 vjet me te vogel, don te jetoje ne shqiperi, ka hall ku ta beje celebrimin, ne cilin shtet do ti leverdiste me shume nese divorcohet, etc etc
Nga bisedimet Kthupi doli nje baba i shkelqyeshem kete mbaj mend. Kthup, do martojme bashkr kalamajte.

Tani qe po e shoh keshtu te permbledhur, po me vjen turp nga vetja me kete divorcin :slight_smile: Ta harrojme, pyetja fillestare ishte ku ta bej celebrimin dhe pergjigjen e mora. Keshtu qe faleminderit te gjitheve per pergjigjet.

Mos u sheteso o Arban te thashe dje, frika e divorcit ekziston thjesht se keni diference moshe, te foli subkoshienca…vetem kaq.

Nuk e kisha turpin te frika e divorcit, po qe jam treguar egoist per femijen ne rast divorci. Nejse, meqe jemi ketu

1 Like

:stuck_out_tongue: ashtu xhanem ashtu.

qe te ja fute kote dhe ti me pergjegjesit e mbingrkuar si konsulete per qeshtje familjare - civile .

Arban , ( dil nga zyra ime , haha ) . medyshja jote eshte reale dhe njerzore jo per diference moshe apo tipi por per pasigurin qe krijon privimi i humbjes individuale dhe pergjegjesit qe mirren …
p.s,
shpresoj qe nga peshku nuk kerkon deshmitare , se po e qite dhe kete kerkese une e kam tejkalu normen . nuk me lejohet me shume …

Ti dafne ose je beqar,e, ose je penduar qe je martuar. Nuk besoj se bej ndonje zbulim te madh kur e them kete gje. Por keto qe thua jane dy gjera te ndryshme, ose me sakte disa gjera te ndryshme, dhe nuk eshte e thene ta perjashtojne njera-tjetren. Domethene, diferenca e moshes eshte nje gje, deshira per liri tjeter, frika nga pergjegjesia tjeter. Kjo puna e lirise dhe e pergjegjesise qe thua ti do te shtrohej me shume nese pyetja do te ishte a duhet te martohet robi apo jo.
P.S. Vetem mendim kerkova nga Peshku, shahitet i kam gjetur.

Pse, na e kane bere dosjen thua?

Ka PD ketu babam. :smiley:

more , lere ti Dafnen , shiko hallin …

p.s. dafne ska moshe ska gjini ska status , ska ska ska , ka veq kriterin e vlersimit mes shkronjash …

p.s.
se pse qiltersia jote ne kete teme te qarmatos e te bene te te rrefehesh … bravo …