Kujdes dafne se keshtu fillojne shkarjet.
Ku ka PDh, ka fuksa vullnetare si Grande Kapo thua ti.
Ja pra qe nuk te carmatosa dot, nuk te bera dot te rrefesh asgje. Hapju shokeve e shoqeve, se lehtesohesh. Ty nuk ta kane bere dosjen e nuk te di njeri kush je.
Nuk du te merrem fare me keto te dyja personalisht, por me ben pershtypje reagimi i shqiptareve kundrejt rastesh te tilla. Njoh dike qe eshte martuar me nje Amerikane dhe eshte kthyer ne Shqiperi. Komentet e njerzve te habisnin me habine qe mbartnin. Shqiptari ka nje opinion kaq te ulet per veten sa te nervozon pafund kur e vere te shpaloset ne menyre jokoshiente ne raste te tilla.
Nuk i shohin thjesht si cka jane, rastesi qe cojne nje lidhje midis njerzish me prejardhje te ndryshme. Aludojne per lloj soj gjerash se e shohin te pamundur se si nje ruse, nje amerikan a nje japoneze mund te lidhet me nje shqiptar/shqiptare. Te vetmin vizore vlersimi kane mireqenjen, por edhe kete te manget, se Amerika nuk eshte e gjitha Manhatan, Russia nuk eshte e gjitha Rublijovka etc. Harrojne pastaj se edhe Tirana ka lagje te tilla, si Komuna le te themi…
Njoh nja dy shqiptare qe jane martuar me aziatike, por kjo me shume me kujton nje histori nga koha e monizmit. Motra e njerit kishte shkuar ne Kine me studime ne vitet 70, ishte njohur me nje kinez dhe pas ca kohesh ishin martuar. Ky vellai ishte tip karagjoz dhe sa here qe vinte ndonje delegacioni kinez ne Shqiperi dhe TV jepte kroniken, ky therriste mamane e vet:
-Plake, hec se kane ardh krushqit.
Nuk e di nese eshte mireqenia apo mentaliteti tip “mire do ishte te ishte jona”. Mbaj mend para disa vitesh, ime me donte te me lidhte me nje ish nxenesen e vet, gjyshja ime po hidhte mendime per vajzat e filaneve qe njihte, domethene jo patjeter mireqenia sesa fakti qe i njiheshin familja kush ishte kush nuk ishte. Modernizmi I ketij koncepti ka arritur deri ne stadin e “goce shqiptare” , jo patjeter nje goce me te cilen te puqesh ne shume pika pa le te jete edhe nga Kina.
Ore se me habisni. Ku eshte sinqeriteti ketu. Une ngaqe po plakem, kam filluar te shoh ate emisionin qe nuk i pelqen Sica-s, te e Diela shqiptare. E thashe, aty dalin robt edhe nga katunet, ku i njohin te gjithe, le qe qytetet shqiptare jane te gjithe katune, dhe fillojne e flasin e nxjerrin gjithe ckane. Ketu ne supozohet jemi pak me te ngritur se masa, jemi vec “nick”-e (ndjese deltes), e prape behet fjale per sinqeritet. Jo po t’i vesh faj Shkabes pastaj kur thote qe kemi mbetur 15 vjet prapa.
Keto ndodhin te njerezit e vendeve te varfra e te pazhvilluara, dihet ajo pune. Ne vitet '90 vajzat shqiptare martoheshin me pleq te huaj, tani mjaft djem martohen per dokumente, vecanerisht ne Angli.
Ja kjo psh
Po ca ke qe shqetesohesh o Arban sikur cbere. U shprehe…ka njerez qe sbejne dot pa u shprehur, ka te tjere qe ne vend qe te te ndihmojne te fusin paranoja kot me kot. Edhe une kur kam nje hall nuk rri dot pa e nxjerre, pastaj nese dikush don te me dyshoje per keq une nuk e ndaloj dot sepse edhe pa u shprehur ai qe e ka prirjen ta beje kete gje do ta beje patjeter. Ai qe ka prirjen te te mirkuptoje dhe te te ndihmoje do ta beje gjithmone kete gje dhe nuk do te te shohe negativisht. Se nga sedra e madhe njerezit kane kaluar dhe kriza e kane shkuar ne vetvrasje sepse po te shpreheshin do ti gjykonte shoqeria. Jemi nje shoqeri hipokrite qe nuk ndihmojme njeri tjetrin e ke mendjen vetem te denojme dhe te kritikojme a thua se ai/ajo qe ndodhet ne situate te veshtire a thua sennuk i kupton gabimet e veta.
Me thone te drejten edhe une jam njecik arkaik nga kjo ane, duhet gruaja shqiptare, se ja e rrahe te huajen, kush rri e meret dyerve te gjykatave.
O te ngjit o ste ngjit eshte ajo pune, por qe ciftet e boteve te ndryshme kane problemet e veta as nuk diskutohet.
Maj men kur digjia ndonje ore te bilardoja e lagjes ne fillimet e koheve te arta, na thosh filan fisteku, cuna beni c’beni nje fjale do ja degjoni plakut, nusen duhet ta “rrihni” te pakten nje here ne dite, qe mos tju caje bythen. Degjoni mua…
Une e dashur ate po them, qe nuk shqetesohem dhe nuk e quaj ndonje sinqeritet te madh.
per kuriozitet, c’thote horoskopi a letrat per Arbanin? Se ti coc i sheh shenjat?
Te them vetem nje gje per kete: Une jam virgjeresha, prandaj thone qe kam mbetur kaq gjate beqar
Nofka e nick’ut
Si qiftja e tikut:smiley:
Nuku i kam lexuar komentet por mendimi im eshte se, perkundrazi, eshte ne natyren e gjerave qe nje beqar(e) te martohet (partenerizohet, bashkejetoje…etj etj) me nje vendali(e) dhe jo me nje person(e) nga vendi i tij (saj) i origjines.
Kjo nuk ka te beje fare me perralla si integrimi, etj etj, por eshte, siç them me lart, e natyrshme.
Arbani eshte i lutur te na thote ashendentin, numrin e jetes, po se pati problem edhe numrin e nuses qe ti shof kompatibilitetin…besoj e mban mend arban si kalkuohet nr i jetes.
Virgjereshat jane te turpshme, analitike, te ftohta ne gjykim, mezi e hedhin hapin
Kto programet shqiptare tip e Diela shqiptare a shihemi ne gjyq jane te stisura e problemet disi te ekzagjeruara e smund te besh zgjidhjet e tua mbi ate informacion. Mosha nuk ka shume rendesi sepse mashkulli eshte biologjikisht 3 vjet me i plakur se femra e te njejtes moshe. Po duke qene Beqar i vjeter te shoh qe ke per te fjetur ne krevate vec e vec po prap martesa reziston. Femra ka nevoje per perkdhelje gjithe naten derisa te perzere nga vapa a lodhja dhe mos harro se te gjitha e konsiderojne zgjimin perfekt kur u jep vemendje orale. Personalisht vuaj shume kur gdhihem ne krevat vetem sepse me duket nje dite e humbur kot. Ndoshta jam femer brenda vetes por krevati bosh me tmerron.
As qe e kisha idene per keto qe thua Aqua, megjithese dija nga nje shoqja e punes qe ky ashendenti ka lidhje me oren e lindjes. Tani kerkova ne internet se cjane tamam. Une e ngaterroj gjithmone oren e lindjes, se 10 e 10, se 10 pa dhjete, po e darkes ama. Ndersa kete numrin e jetes e paskam 2.
Keto tiparet qe the m’i ke gjetur te gjitha. Megjithese nuk permendur kryesoren, perfeksionizmin.