Le visage est un paysage (« një diell i bukur i brendshëm » – film francez me regji të Claire Denis)

kinematografi
kulture

#21

Puna eshte qe nje film nuk eshte nje kenge. Nese regjizorja do vinte nje titull të tille, do materializonte qe në titull qellimet e saj artistike. Qe i bie: "e ç’ju duhet ta shihni filmin, nuk ju mjafton titulli?"
:stuck_out_tongue_winking_eye::grinning:


#22

ne nje kenge ndoshta jo por me sa po thua, i bie qe ne nje film spektatori vjen te shohe qe te kryeje rrugetimin artistik ku e udheheq filmi…
kemi folur dikur per lidhjen e titull - film.


#23

Aktrimi i ekzagjeruar i binoche te ma loute, histrionizmi i saj eshte pasqyrim i klases qe i perket, borgjezise, qofte dhe aristokracise, ne kontrast me kanibalet e heshtur, qe i perkasin klases puntore.


#24

Patjeter! Eshte enkas i tille. Biles kanibalet é heshtur i luajne të gjithe aktore amatore !! Nje antonimi é tille (aktore profesioniste/aktore amatore) nuk eshte rastesi, eshte zgjedhje e qellimshme é regjizorit (pra bën pjese tek mizaskena)


#25

Biles ashtu siç themi, me të drejte, në jeten reale "gjithshka eshte politiké - me E në fund : psh: edhe seksi, politike eshte), mund të themi edhe në nje film: gjithshka eshte mizaskene (mizaskena si homologia e politikés në jeten reale).

Pra edhe vete mizaskena (forma) eshte politikë (permbajtje)
(Ceshte forma? Permbajtje!
Ceshte permbajtja? Forme!)


Monstra e Hollivudit qe perdhunoi aktoret me te famshme te botes
#26

eshte nje dikotomi mjaft e gjetur ne kontekstin e filmit duhet thene, sikurse dhe personazhi vajzes djale, me natyren e dyfishte, dhe faktin qe aktorja vete qe eshte vajze ne film qe loz nje djale qe vishet si vajze.


#27

Më kujtove qe, asokohe, nje medium ketu pat shkruar se, Ma Loute eshte, ndofta, filmi më politik francez i ketyre 10 viteve të fundit.
Ka fort mundesi të kete qene é të jetë ashtu !!


#28

Çeshte trupi? Shpirt!
Çeshte shpirti? Trup!
Çeshte Yangu? Yin!
Çeshte yin? Yang!
Çeshte 1? 0!
Çeshte 0? 1!
Çeshte plusi? Minus!
Çeshte minusi? Plus!
Çeshte femen? Maço!
Çeshte maço? Femen!
Çeshte pidhi? ■■■!
Çeshte kari? ■■■■!
Çeshte muti? Shurr!
Çeshte shurra? Mut!

Me duket se doli nje poezi e modhe!

Çeshte poezia? Futja pordhes!
Çeshte futja pordhes? Poezi!