Meta kërkon "Qeveri të besimit"


#41

Po cfare po riben?
Jemi ne 2017 dhe ne vend qe vendimet te merren neper zyra,vazhdojne te merren neper restorante si ne kohen e Turqise…shtet leshi po ben Edushka.


#42

Edvin Kristaqi forever !


#43

Je duke manifestuar shenja serioze te perkeqesimit te gjendjes mendore :). Te sugjeroj terapi grupore… etj etj dmth e di ti vete


#44

eshte ajo faza kur ashtu si ato ciftet e reja kalojne proven e besimit dhe me pas i betojne luajalitet njoni tjetrit, rrjedhe normale do te thoja, ne nje koalicion reformash te mbedha…
Sa po fillon te ftillohet populli mbi lojen kapricoze qe po ben basha duke rrezikuar reformat dhe mireqenien ekonomike te shqiptare, per nje grusht votash me shume


#45

Po cfare ka bere keto 4 vjet my koalicioni I leshit?
Nje km rruge nuk ka shtruar…nejse shqiptaret jane gati te rrine 24 ore ne dite rrine pa uje e pa drita dhe vetem Partine e 1944 te kene ne pushtet.


#46

rregull, shans te barabarte dhe nje perspektive per vendin, nje rruge te duhur jo rrugen qorre te rrugeve te lena rrugeve nga berisha pa sinjalistike ku robte cdo dite thyshin koken ne kanal. literalisht
dhe faturen rrugeve te fillume nga qeveria e vjeter e pagoi kjo qeveri, sa per djeni.


#47

Mire,mire dakord,do e kem parasysh.
Shih tani te tregoj nje eksperience personale,nga ato qe e kam zakon shpesh t’i ndaj me ju.
Une kam per ambient pune nje siperfaqe shume te vogel,aq te vogel sa po t’u’a tregoj, do te shkaktoja nje situate ilariteti mes jush. Vendosa me ba nje ,ta themi,rikonstruksion,ku mendoja te perfitoja nje gjersi prej 35cm, aq sa ishte gjersia e nje kollone e avancume ne trotuar. Hyna ne bisedime me disa ustallare dhe te gjithe pa perjashtim me kerkonin lejen e bashkise. Ca leje mer burre, - thosha une. Jo mor vlla, - me ktheheshin, - pa leje s’punojme dot se na rrasin mrena.
Bravo Edvin Kristaqi!


#48

Po’ cfare flet more zoteri?
Shqiptaret po ikin nga syte kembet nga Shqiperia ti flet si Mero Baze…


#49

LSI sakrifikon pushtetin per te bere shtet. Se lan Ronin e shkret ta gezonte ate karrige rehat.


#50

Zeqir,
Shpresoj qe institucionet ta trajtojne lulin ashtu si e meriton per ato qe beri me 21 Janar. Ne fakt insitucionet, baze kornizes ligjore, nuk i japin dot ate cka ai meriton, por ai eshte tjeter muhabet.


#51

Roni eshte cun me vlera. Jam i sigurte se cdo qeveri qe drejtohet nga PS do ta vlersonte ashtu si duhet.


#52

Ja nje arsye me shume pse duhet larguar kjo qeveri, ne vend te fute ne burg pronarin qe ben shkelje ligji, fut ne burg puntorin, pra i kerkohet leja puntorit.


#53

Tani kemi 24 ore drita dhe uje o ACDC. Edhe keto ja mohove Edit? Ti je i pa ndreqshem devolli i trashe. Megjithate je me fat se vetem ne amerike han buke edhe budallenjt. lol


#54

Aty e kishit kater vjet e se futet dot, tani qe do behet KM eshte i kote ky diskutim.


#55

Lajmet ketu, temat ketu, jane kaq te shpejta por edhe kaq kontradiktore, njehere dakortesi, nje here qeveri besimi, nje here zgjedhje vetem, s’po mirret vesh. Ngjarjet po perceptojne shume shpejt, dhe ajo qe po shohim e ndjejme, eshte qe rete e krizes politike po afrohen. Seç do behet, nje zot e di, ajo qe dihet eshte se ata (e sidomos Palloshi) duan me çdo kusht pushtetin dhe sa me shume karrige. Si nuk kujtohet njeri tu japi leket e firmave piramidale.
Ajo force qe iu premton dhe iu jep leket e firmave piramidale, ajo le ta marri pushtetin.


#56

quote of the day :grin:


#57

Sa te pacipe qe jeni, qe ja njihni dhe kete merite E.Rames. Kur morri pushtetin Sala e para gje qe ndryshoi ishte situata e dritave dhe ujit, ne menyre rrenjesore. Ai jo vetem qe rregulloi ate gradualisht, por ndertoi per here te pare pas 40 vjetesh burime te reja energjie, shteterore dhe private dhe kontraktoi te tjera qe E. Rama i cileson me paturpesi pune te tij.


#58
     29-pikat, per nje Shtet Social 
 1. Dhenia 100% e lekeve te firmave piramidale, me 2 keste, brenda 4-5 vjeteve, 25% leke e 25% bono kesti i pare, e 25% leke e 25% bono kesti i dyte.
 2. Ndertimi i shkollave te riedukimit per te rinjte e pabindur ndaj prinderve, me sjellje te keqe. (Pagesa qe do vijne per disa eksperimente mbi ta, financim gratis)
  3)Kompesim i femijve nga 0-21 vjeç, si dhe per nenat shtatzene nga 1-9 muajshe.
  3a) Kompesim dhe stimulim per nxenesit e shkelqyer, shkollat qe kryejne aktivitete vullnetare e sportive. Fruta per ter shkollat fillore dhe te mesme.
 3. Rregullimi i ligjit per minierat, mineralet. Stop anarshise.
  4a) Vendosja e ligjit per nentoken, vendosja e nje kufiri te thellsise se prones, 3-5-7 metra e siper i takon privatit dhe poshte saj i takon automatikisht shtetit. Ndarja dhe rivlersimi, regjistrohen edhe ne Burse.
 4. Skanim i shtetit shqiptar, i ter organeve, punonjesve, riformimi apo vendosja e sakte e pozicioneve, detyrave, pagesave, rregullores se çdo institucioni e organi.
  5a) Ndarje e sakte e punonjesit qeveritar nga ai shteteror, statuse te veçanta.
 5. Skanimi i shoqerise shqiptare, ndarja e kategorive te ndryshme, punes rentabel dhe jo rentabel, prodhuese nga jo prodhuese, statusi qe kane, (i papune, etj) .
 6. Riciklimi i mbeturinave, investimi i tyre nepermjet obligacioneve te CO2.
 7. Shitja masive e obligacioneve shteterore, mbi bazen e privatizimeve te ardheshme.
 8. Dhenia e bonuseve ish presidenteve, kryeministrave, ministrave, zv.ministrave, drejtorve, kryetarve te bashkive, komunave, mbi bazen e punes se tyre, shtimit te aseteve publike qe kan bere.
 9. Ndryshimi i ligjit per punen e te burgosurve, oreve te punes, stimulimi i tyre per pune, vlersimi i viteve te caktuara nga gjykata mbi bazen e oreve te punes, sa me shum ore pune aq me mire per te dy palet.
 10. Ne rast demostratash, mos lejimi i snajperve, policeve me arme, lejohet vetem shkopi, ujti, por jo arma.
 11. Subvencionimi i prodhimit shqiptar, 3-4 produkte vitin e pare, e çdo vit nga tre produkte qe i shtohen shportes.
 12. Krijimi i mencave gratis per te varferit, te papunet, ose dhenia e bonove te ushqimit per te blere produkte shqiptare ne dyqan.
 13. Riformimi i arsimit, reform ne arsim, stop universiteteve te reja dhe gjimnazeve, dhe stimulim i shkollave profesionale. Ore zanati/profesionale neper gjimnaze, dhenie e materialeve si 1) Dhenia 100% e lekeve te firmave piramidale, me 2 keste, brenda 4-5 vjeteve, 25% leke e 25% bono kesti i pare, e 25% leke e 25% bono kesti i dyte.
 14. Ndertimi i shkollave te riedukimit per te rinjte e pabindur ndaj prinderve, me sjellje te keqe. (Pagesa qe do vijne per disa eksperimente mbi ta, financim gratis)
  3)Kompesim i femijve nga 0-21 vjeç, si dhe per nenat shtatzene nga 1-9 muajshe.
  3a) Kompesim dhe stimulim per nxenesit e shkelqyer, shkollat qe kryejne aktivitete vullnetare e sportive. Fruta per ter shkollat fillore dhe te mesme.
 15. Rregullimi i ligjit per minierat, mineralet. Stop anarshise.
  4a) Vendosja e ligjit per nentoken, vendosja e nje kufiri te thellsise se prones, 3-5-7 metra e siper i takon privatit dhe poshte saj i takon automatikisht shtetit. Ndarja dhe rivlersimi, regjistrohen edhe ne Burse.
 16. Skanim i shtetit shqiptar, i ter organeve, punonjesve, riformimi apo vendosja e sakte e pozicioneve, detyrave, pagesave, rregullores se çdo institucioni e organi.
  5a) Ndarje e sakte e punonjesit qeveritar nga ai shteteror, statuse te veçanta.
 17. Skanimi i shoqerise shqiptare, ndarja e kategorive te ndryshme, punes rentabel dhe jo rentabel, prodhuese nga jo prodhuese, statusi qe kane, (i papune, etj) .
 18. Riciklimi i mbeturinave, investimi i tyre nepermjet obligacioneve te CO2.
 19. Shitja masive e obligacioneve shteterore, mbi bazen e privatizimeve te ardheshme.
 20. Dhenia e bonuseve ish presidenteve, kryeministrave, ministrave, zv.ministrave, drejtorve, kryetarve te bashkive, komunave, mbi bazen e punes se tyre, shtimit te aseteve publike qe kan bere.
 21. Ndryshimi i ligjit per punen e te burgosurve, oreve te punes, stimulimi i tyre per pune, vlersimi i viteve te caktuara nga gjykata mbi bazen e oreve te punes, sa me shum ore pune aq me mire per te dy palet.
 22. Ne rast demostratash, mos lejimi i snajperve, policeve me arme, lejohet vetem shkopi, ujti, por jo arma.
 23. Subvencionimi i prodhimit shqiptar, 3-4 produkte vitin e pare, e çdo vit nga tre produkte qe i shtohen shportes.
 24. Krijimi i mencave gratis per te varferit, te papunet, ose dhenia e bonove te ushqimit per te blere produkte shqiptare ne dyqan.
 25. Riformimi i arsimit, reform ne arsim, stop universiteteve te reja dhe gjimnazeve, dhe stimulim i shkollave profesionale. Ore zanati/profesionale neper gjimnaze, dhenie e materialeve si soba, furnella, materialeve laboratorike etj.
 26. Ringritja e Bankes Bujqesore, per ndihme ndaj fermerit, llogaritja e aseteve bujqesore nga kjo banke.
  15a) E drejta e fermave (jo fshatarit), komunes, per te investuar nepermjet aseteve te tyre.
 27. Rishikimi i pagesave te prapambetura qe qeveria i ka firmave ndertimore etj. 16a) Rishikimi i borxheve qe klientet i kane dyqaneve, ne nje mase 50% . Futja ne pune e ketyre borxhlinjve, te paret.
 28. Lejimi i autenazise (vetvrasjes me deshire) kur invalidit i jepet pas kerkeses se tij firma e komisionit mjeko-ligjor.
 29. Krijimi i fondit te arkeologjise dhe shkrimeve te vjetra. Pagesa per studiuesit qe do hulumtojne ne arkivat jashte vendit.
 30. Studimi i detyruar (qysh ne shkoll fillore e te mesme) i te drejtave dhe detyrimeve qe kane qytetaret, femijet, prinderit. Prioritet ketyre te fundit.
 31. Vendosja e rregullave te forta per zhurmerat, terrorin akustik, qe shkaktojne motorrat, muzika e larte etj.
 32. Ndryshimi i takses se shtepiave, jo vetem mbi bazen e m2 por edhe mbi bazen e kateve, peisazhit, periferi-qender, dhe mbi bazen e te ardhurave.
 33. Krijimi i Keshillit Ekonomik Albanez , KEA, ne ndihm te bisnesit shqiptar.
 34. Aplikim nga firmat tek qeveria apo KEA, per subvencionimin e gjelbert, mbi bazen e pakesimit te CO2 . Kjo vlen edhe per gazetat online, etj.
 35. Lejimi i fondeve private financiare, taks-force private ne ndihme te fiskalitetit, taksave, per te akumuluar, gjeneruar para per investime, kulture, kinematografi etj.
 36. Lejimi dhe ndryshimi i ligjit ne favor te komunave dhe mini-bashkive per te nderhyre e gjobitur shkelesit ne territorin e tyre, psh, nje qe ndot, qe shperdoron ujtin, etj.
 37. Bonuse per te ter punonjesit e administates lokale qe punojne ne Korrik-Gusht.
  26a) Bonuse per çdo bebe qe lind, tip obligacioni individual, ne masen e nje rroge mujore, qe mund te perdoret per çdo gje, siguracion, shkolle etj.
  26b) çdo lloj bonusi, taksohet 10% (e sheshte per klasen puntore, administraten) , ndersa bonuset e bankierve, qeveritarve, drejtorve, manaxherve etj, (shih piken 5 dhe 6) taksohen 25% dhe sipas te ardhurave, pra takse progresive.
 38. Ndryshim i ligjit mbi nxjerrjen jashte te fitimeve, shikimi dhe ndjekja e valutes se ku shkon, sa hyn, disiplinimi i saj, kontrroll mbi firma e bankier qe kane te bejne me valuten.
 39. Subvencionim i dasmave ne masen 20-25% te produkteve vendase, apo edhe aktiviteteve te tjera me produkte shqiptare, nga shkollat apo institucionet e tjera.
 40. Ndryshimi i ligjit per ushtrine. E detyrueshme 1 vit .

#59

Keto pikat , jane mese te realizueshme per mua. Palloshi, le te mirret me pikture, e t’ia lere kete pune makro-ekonomisteve.


#60

thuje tamom, pse e le te nenkuptume, thuje Pjer qe duhet me u bo ti kryeminister. Gjithe qilaret me vere te vjetruar dhe te gjitha bythet e kamarjereve do jene tujat.