Urna dhe oturaku

…dhe lind vetvetishëm pyetja: përse jo artistet ?

lind vetvetishem pergjigja ne forme pyetje: pse jo orangutangu dhe pse po Bukowski?


tumblr_lgs0h00eFV1qbv8syo1_500

Allen Ginsberg festeggia il suo 39° compleanno nell’appartamento seminterrato del regista David Larcher a Chelsea con Miles e Sue Miles:
ginsberg-birthday

edhe Hygoit i rendon truri sa i dhem kaptina prej mendimeve mdhoja:

Victor_Hugo

ky s’e maka me dor po m’doket
immagine

mban heshtën ne dore, heshtën e Don Kishotit se osht poet i modh, poeti mo i modh amerikon i te gjitha kohërave:

Na duhet:
Një stol i vogël
Një shkop i gjatë

Vetë fakti që bëhen pyetje të ngjashme ekzistencialiste për çdo veprimtari njerëzore, duke filluar nga koha e klimës katasfrofike të dy luftërave të mëdha botërore të shekullit të kaluar: “Pse shërben filozofia? Pse shërben feja? Pse shërben arti? Pse shërben progresi?” - tregon se jetojmë në krize permanente. Për grekët e vjetër, për shembull, nuk bëhej fjalë se çfarë ishin arti, filozofia, feja, e për çfarë shërbejnë, janë të dobishme apo të padobishme? Grekë e lashtë nuk bënin të tilla pyetje, jo sepse grekët e lashtë e dinin ose nuk e dinin përgjigjet e këtyre pyetjeve, por sepse nuk kishin nevojë as t’i dinin, ata i jetonin natyrshëm siç jeton një fëmijëri në lumturi pa dyshime ekzistenciale. Të pyesësh për jetën, se ç’kuptim ka ekzistenca është shenjë vdekje dhe pleqërie. Oksidenti tani është në moshën e pensionit, jeton me shpresën se qeveria e re do na rrisë pensionet.

:joy:

Na duhet:
Një stol i vogël
Një penis i gjatë
Një vrimë e gjërë.

po vërgjëra ç’na duhet i dashur apo të hymë me këpucë, kapele, valixhe ?

ne s’na duhet gjo, i duhet John Lennon qi osht nji nga kongtaret me t’mdhenj t’botes:

mw268040

kjo çupa i paska thënë simetrisë: ik pridhu

-Sot isha në mbrëmje përkujtimore të atij, mbush tumllas salla, fol njoni e fol tjetri nga ata që e kishin njof live.

-Kushedi se sa nga ata që e lavdërojnë të vdekur, e kanë masakruar live.

-Ndoshta, por ishte aq sipër sa mendoj se as nuk kanë marrë mundimin.

-Ja mundojnë pikërisht me ata që janë sipër, në këtë mënyrë ngrihen akoma më lart se sipër.

(nga Ditar i një fuksi)

ka simetri e simetri. Pastaj ka nje simetri t’modhe qe ka mrena nje simetri akoma me t’modhe qe i ben karshillek simetrise si i ben karshillek thesi i modh i Plakut te Vitit te Ri qe ka mrena thesin akoma me t’modh te Plakut te Vitit Vjeter:

john-lennon-e-yoko-ono-nudi-1375388

140728014-d77ec177-d061-4dcd-a9ee-143c1eedbd1c

emil+cioran+photo

INDAGINE_SU_UN_CITTADINO_AL_DI_SOPRA_DI_OGNI_SOSPETTO_Thumb_HighlightCenter223614

123719559_196573305280397_7623698557360154493_n


237431021_573415950684668_2580357063655046616_n

263749141_10222693262553478_9184606413880537216_n

274010538_10223017850167931_2284297312449446871_n
304124_2606981539833_2074005346_n
269843_2238956696448_3567943_n
315596220_541312448005967_2953399645425438658_n

![288240307_423419349795278_6294664728561692916_n|220x320]
21576_311480600845_6539504_n

edhe papa Françesku po mban kafken me dore, osht tu menu: perse valle Krishtin ta kete derguar Zoti per te vdekur ne kryq, dhe si eshte e mundur qe Krishti ishte vete Zoti qe dergon vetveten ne kryq?

276078249_3064486927099613_5104744073440961824_n

#mirëmëngjesiditëere

immagine

1 Like

Perse mendohen keto male?

298969001245833212

gettyimages-627546496-612x612

gettyimages-627512522-612x612

Udhëtoj i menduar neper mendimet e mija

agolli-1

#qedhenji