Zgjedhjet e tribunit te demokracise dhe dashnorit te fjales se lire


#61

A ka ndonje parti qe premton ti realizoi keto pikat ?

 1. Dhenia 100% e lekeve te firmave piramidale, me 2 keste, brenda 4-5 vjeteve, 25% leke e 25% bono kesti i pare, e 25% leke e 25% bono kesti i dyte.
 2. Ndertimi i shkollave te riedukimit per te rinjte e pabindur ndaj prinderve, me sjellje te keqe. (Pagesa qe do vijne per disa eksperimente mbi ta, financim gratis)
  3)Kompesim i femijve nga 0-21 vjeç, si dhe per nenat shtatzene nga 1-9 muajshe.
  3a) Kompesim dhe stimulim per nxenesit e shkelqyer, shkollat qe kryejne aktivitete vullnetare e sportive. Fruta per ter shkollat fillore dhe te mesme.
 3. Rregullimi i ligjit per minierat, mineralet. Stop anarshise.
  4a) Vendosja e ligjit per nentoken, vendosja e nje kufiri te thellsise se prones, 3-5-7 metra e siper i takon privatit dhe poshte saj i takon automatikisht shtetit. Ndarja dhe rivlersimi, regjistrohen edhe ne Burse.
 4. Skanim i shtetit shqiptar, i ter organeve, punonjesve, riformimi apo vendosja e sakte e pozicioneve, detyrave, pagesave, rregullores se çdo institucioni e organi.
  5a) Ndarje e sakte e punonjesit qeveritar nga ai shteteror, statuse te veçanta.
 5. Skanimi i shoqerise shqiptare, ndarja e kategorive te ndryshme, punes rentabel dhe jo rentabel, prodhuese nga jo prodhuese, statusi qe kane, (i papune, etj) .
 6. Riciklimi i mbeturinave, investimi i tyre nepermjet obligacioneve te CO2.
 7. Shitja masive e obligacioneve shteterore, mbi bazen e privatizimeve te ardheshme.
 8. Dhenia e bonuseve ish presidenteve, kryeministrave, ministrave, zv.ministrave, drejtorve, kryetarve te bashkive, komunave, mbi bazen e punes se tyre, shtimit te aseteve publike qe kan bere.
 9. Ndryshimi i ligjit per punen e te burgosurve, oreve te punes, stimulimi i tyre per pune, vlersimi i viteve te caktuara nga gjykata mbi bazen e oreve te punes, sa me shum ore pune aq me mire per te dy palet.
 10. Ne rast demostratash, mos lejimi i snajperve, policeve me arme, lejohet vetem shkopi, ujti, por jo arma.
 11. Subvencionimi i prodhimit shqiptar, 3-4 produkte vitin e pare, e çdo vit nga tre produkte qe i shtohen shportes.
 12. Krijimi i mencave gratis per te varferit, te papunet, ose dhenia e bonove te ushqimit per te blere produkte shqiptare ne dyqan.
 13. Riformimi i arsimit, reform ne arsim, stop universiteteve te reja dhe gjimnazeve, dhe stimulim i shkollave profesionale. Ore zanati/profesionale neper gjimnaze, dhenie e materialeve si 1) Dhenia 100% e lekeve te firmave piramidale, me 2 keste, brenda 4-5 vjeteve, 25% leke e 25% bono kesti i pare, e 25% leke e 25% bono kesti i dyte.
 14. Ndertimi i shkollave te riedukimit per te rinjte e pabindur ndaj prinderve, me sjellje te keqe. (Pagesa qe do vijne per disa eksperimente mbi ta, financim gratis)
  3)Kompesim i femijve nga 0-21 vjeç, si dhe per nenat shtatzene nga 1-9 muajshe.
  3a) Kompesim dhe stimulim per nxenesit e shkelqyer, shkollat qe kryejne aktivitete vullnetare e sportive. Fruta per ter shkollat fillore dhe te mesme.
 15. Rregullimi i ligjit per minierat, mineralet. Stop anarshise.
  4a) Vendosja e ligjit per nentoken, vendosja e nje kufiri te thellsise se prones, 3-5-7 metra e siper i takon privatit dhe poshte saj i takon automatikisht shtetit. Ndarja dhe rivlersimi, regjistrohen edhe ne Burse.
 16. Skanim i shtetit shqiptar, i ter organeve, punonjesve, riformimi apo vendosja e sakte e pozicioneve, detyrave, pagesave, rregullores se çdo institucioni e organi.
  5a) Ndarje e sakte e punonjesit qeveritar nga ai shteteror, statuse te veçanta.
 17. Skanimi i shoqerise shqiptare, ndarja e kategorive te ndryshme, punes rentabel dhe jo rentabel, prodhuese nga jo prodhuese, statusi qe kane, (i papune, etj) .
 18. Riciklimi i mbeturinave, investimi i tyre nepermjet obligacioneve te CO2.
 19. Shitja masive e obligacioneve shteterore, mbi bazen e privatizimeve te ardheshme.
 20. Dhenia e bonuseve ish presidenteve, kryeministrave, ministrave, zv.ministrave, drejtorve, kryetarve te bashkive, komunave, mbi bazen e punes se tyre, shtimit te aseteve publike qe kan bere.
 21. Ndryshimi i ligjit per punen e te burgosurve, oreve te punes, stimulimi i tyre per pune, vlersimi i viteve te caktuara nga gjykata mbi bazen e oreve te punes, sa me shum ore pune aq me mire per te dy palet.
 22. Ne rast demostratash, mos lejimi i snajperve, policeve me arme, lejohet vetem shkopi, ujti, por jo arma.
 23. Subvencionimi i prodhimit shqiptar, 3-4 produkte vitin e pare, e çdo vit nga tre produkte qe i shtohen shportes.
 24. Krijimi i mencave gratis per te varferit, te papunet, ose dhenia e bonove te ushqimit per te blere produkte shqiptare ne dyqan.
 25. Riformimi i arsimit, reform ne arsim, stop universiteteve te reja dhe gjimnazeve, dhe stimulim i shkollave profesionale. Ore zanati/profesionale neper gjimnaze, dhenie e materialeve si soba, furnella, materialeve laboratorike etj.
 26. Ringritja e Bankes Bujqesore, per ndihme ndaj fermerit, llogaritja e aseteve bujqesore nga kjo banke.
  15a) E drejta e fermave (jo fshatarit), komunes, per te investuar nepermjet aseteve te tyre.
 27. Rishikimi i pagesave te prapambetura qe qeveria i ka firmave ndertimore etj. 16a) Rishikimi i borxheve qe klientet i kane dyqaneve, ne nje mase 50% . Futja ne pune e ketyre borxhlinjve, te paret.
 28. Lejimi i autenazise (vetvrasjes me deshire) kur invalidit i jepet pas kerkeses se tij firma e komisionit mjeko-ligjor.
 29. Krijimi i fondit te arkeologjise dhe shkrimeve te vjetra. Pagesa per studiuesit qe do hulumtojne ne arkivat jashte vendit.
 30. Studimi i detyruar (qysh ne shkoll fillore e te mesme) i te drejtave dhe detyrimeve qe kane qytetaret, femijet, prinderit. Prioritet ketyre te fundit.
 31. Vendosja e rregullave te forta per zhurmerat, terrorin akustik, qe shkaktojne motorrat, muzika e larte etj.
 32. Ndryshimi i takses se shtepiave, jo vetem mbi bazen e m2 por edhe mbi bazen e kateve, peisazhit, periferi-qender, dhe mbi bazen e te ardhurave.
 33. Krijimi i Keshillit Ekonomik Albanez , KEA, ne ndihm te bisnesit shqiptar.
 34. Aplikim nga firmat tek qeveria apo KEA, per subvencionimin e gjelbert, mbi bazen e pakesimit te CO2 . Kjo vlen edhe per gazetat online, etj.
 35. Lejimi i fondeve private financiare, taks-force private ne ndihme te fiskalitetit, taksave, per te akumuluar, gjeneruar para per investime, kulture, kinematografi etj.
 36. Lejimi dhe ndryshimi i ligjit ne favor te komunave dhe mini-bashkive per te nderhyre e gjobitur shkelesit ne territorin e tyre, psh, nje qe ndot, qe shperdoron ujtin, etj.
 37. Bonuse per te ter punonjesit e administates lokale qe punojne ne Korrik-Gusht.
  26a) Bonuse per çdo bebe qe lind, tip obligacioni individual, ne masen e nje rroge mujore, qe mund te perdoret per çdo gje, siguracion, shkolle etj.
  26b) çdo lloj bonusi, taksohet 10% (e sheshte per klasen puntore, administraten) , ndersa bonuset e bankierve, qeveritarve, drejtorve, manaxherve etj, (shih piken 5 dhe 6) taksohen 25% dhe sipas te ardhurave, pra takse progresive.
 38. Ndryshim i ligjit mbi nxjerrjen jashte te fitimeve, shikimi dhe ndjekja e valutes se ku shkon, sa hyn, disiplinimi i saj, kontrroll mbi firma e bankier qe kane te bejne me valuten.
 39. Subvencionim i dasmave ne masen 20-25% te produkteve vendase, apo edhe aktiviteteve te tjera me produkte shqiptare, nga shkollat apo institucionet e tjera.
 40. Ndryshimi i ligjit per ushtrine. E detyrueshme 1 vit .

#62

Patrioto e nxorra me shume per pjesen qe jeton ne Shqiperi. Ne ketej e shumta na prishet humori ca momente dhe i fusim nje gote dhe ja e kalojme por ata ne memedhimbje po heqin keq. Jane para dilemes “hiqe shul e fute lloz” :grinning:.


#63

Keto pikat Pjer po ja nis atij te modhit fare qe do bohet Kryeminister i ardhshem , po ja nis direkt .


#64

Ja kopjusa keni per te ngel gjithe jeten. Kopjuat cadren, vidhni programe! Po te jeni te zote e ftoni zoterine te flas ne cader!


#65

Tani per tani cadren e kane zene militantet , sapo tu vije rradha experteve zoteria do ftohet , biles eshte lene dhe takimi , pyete vete zoterine po nuk besove.


#66

Po me duket se kryeminister, bohet kryetari i partise, keshtu qe ai i modhi (sipas teje) mund te ngelet ne stol.


#67

Pjer te lutem , ata jane nje dhe te pandare .


#68

Po ja, qe jam dhe une pak i politizuar dhe me anon kerraba vetem ne nje ane dhe kam ca remineshenca nga koha “juaj”, qe jeni shume te paanshem, duke na frymezuar dhe ne te mos hyjme ne polemika te kota, per ceshtje partiake. Por problem mbetet zgjidhja, sepse megjithese si ti dhe Balzaku, nuk jeni me asnjerin dhe nese keto, qe ti thua ketu jane te verteta, pra qe nen pushtetin e E. Rames, vendin e ka mbuluar krimi e droga, ne ngelemi pa lider, sepse Basha eshte hajdut nderkohe. Por me e keqja eshte, se pavaresisht, degradimit te pushtetit te E. Rames, ky arrin gjithsesi ashtu pafajshem, ti mbledhe “1 million shuplaka” dhe duket sikur i jep te drejte Bashes(hajdutit), kur thote qe zgjedhjet do jene fasade. Une pastaj megjithese ju besoj juve si te paanshem, hutohem dhe nga ai “besimi” tuaj, kur thoni qe zgjedhjet i fiton lehtesisht E .Rama, qe perkon me deklarimet e ketij te fundit per kete ceshtje minore, sic jane zgjedhjet qe Basha ben gam gam kot se koti. Me duket, sikur jeni ne nje mendje me Edin, por une e di qe ju i urreni te gjitha palet. Vetem, qe kur vjen puna per votime, votoni te keqen me te vogel dhe ajo rastis te jete gjithmone mepakhajduti E Rama, qe ka qelluar te mos kete asnje lidhje me sekretare dhe ish-anetare, byrosh e komitetesh.


#69

Po si si kam, ne xhepin e xhaketes i mbaj, vetem se skam kohe tani se me duhet te pastroj ca gjera per te paguar qirane e kasolles ku jetoj.


#70

Protesta me halldupe qe kam degjuar ndonjehere. Garon per venin e par me dumbaben e haxhi qamilve. Edhe kerkesat nuk ndryshojn shum ne absurditet.


#71

E po kush i ka pra? Une dhe Edvin Kristaq Rama s’dime gje


#72

Ti je simbioze me E.Ramen, qe flet me siguri nese ai di gje apo jo? Une nuk e di kush je ti, por dyshoj shume qe ti mund te dish po aq sa ai.


#73

Po normal qe s’di o kallep se nuk rri me Ramen ne zyre. Ti po ankohesh per kriminela dhe kerkon te rrezosh qeverine. Une po them shko ne Gjykate. Nese gjykata s’te pelqen mos blloko procesin e reformes se gjykates.


#74

Budallai une, ti duhet te jesh tek zyra ngjitur. Jo, s’po ankohem gje. Nuk para ka kriminela shume ketej nga une. Por une jam dakort me ty, qe gjykatat i kontrollon Berisha. Kjo sepse me urdher te tij, u liruan ca banda kriminale, tash para zgjedhjeve, sepse Berishes ju nderrua mendja , qe i burgosi ata ca vite me pare. Bile ka vendosur, qe dhe Zanin ta liroje, per te “marre” pushtetin, ashtu sic beri ne 97-n kur vendosi …ta humbte ate.


#75

Boji çiçin bahçes:
http://www.mapo.al/2017/03/ligji-italian-behet-fakt-i-kryer-nga-1-prilli-call-center-ikin-nga-shqiperia/1


#76

Çunat e dezhurnit te çadra, me duket se po jua fusin shefat! E vuri i pari shishen te rradha e qumshtit. Kujdes se do ju lene pa gje :joy::joy::joy:

http://www.gazetatema.net/web/2017/03/09/artan-fuga-vihet-ne-dispozicion-te-qeverise-teknike-modestish-e-them-se-nese-duhet-une-jam-gati/


#77

Spo merret vesh sa Fuga ka…


#78

E kupton kontradikten qe shkruan apo eshte shume e thelle per ty?


#79

E kuptoj po prape me pelqen te shkruaj kontradikta, por meqe ra fjala, cila eshte ajo?