Botës në krizë i nevojiten etër dhe nënë të reja (Pjesë e parë)

kjo seri shkrimesh ka lidhje organike me këte seri tjetër shkrimesh

Well a mother, a real mother, is the most wonderful person in the world
She’s the angel voice that bids you goodnight
Kisses your cheek, whispers sleep tight
Your mother and mine
The helping hand that guides you along
Whether you’re right, whether you’re wrong
Your mother and mine
What makes mothers all that they are
Might as well ask what makes a star
Ask your heart to tell you her worth
Your heart will say, heaven on earth
Another word for divine
Your mother and mine

Nje shprehje qe i shkon per shtat elitave intelektuale ngambrapa:

Armiku i madh i diturisë nuk është injoranca, por iluzioni i diturisë - Daniel J. Boorstin

I Modhi :smiley: dje prap me boni me turp me shefin, ja pati me t’modhe ne mes te zyres:

-Ne tirani komandon figa nepermjet kacos, ndersa ne demokraci komandon perseri po figa, por drejtperdrejt, pa asnje lloj ndermjetsie.

T’gjithe pane nga mu duke qesh, kujtun se fola un, e shefi tha gjysem i nxef:

-Ej, çfar po behet atje!?

-Hiç, hiç - i thashe une - po flasim per qeverine gjermane, per zonjen Merkel, qe ka bere nje ligj te ri per ç’doganimin e mallrave te trasportit.

Çar te thosha, s’kisha çar te thosha tjeter.

Zoti, për ta bërë borën më të bukur, krijoi korbat - i Modhi :smiley:

-Vërtet e ka bërë edhe këtë?! Pa, pa, pa sa keqe është ajo grua, acar, akull ka në shpirt. Një potencë e vërtetë, kampione e të keqes është.
Kësi rastesh me ngjallin dyshimin se të jesh i mirë është prej dobësisë; je i mirë sepse nuk ke takat të jesh i keq - i Modhi :smiley: