@Pjetermustakuqi
nga kjo qe kam shkruar me siper, nuk do te thote qe ky nuk eshte gjeni ne fushen e vet. Revolucioni qe kane bere stilistet dizajner japoneze ne vitet 80-te ne pasarelat e Parisit, eshte i njejte si nje shekull me pare revolucioni i impresionisteve parisiane te ndikuar nga grafikat dhe arti japonez, i cili revolucion ndryshoi tere kulturen perendimore. Biles si fuqi ky i stilisteve eshte nje revolucion me i madh, sepse moda ka fuqi mbi njerzit shume me teper se ca kuadro te qelbur qe vijne ere vaj liri. Njekohesisht sot dukshem, dhe dikur me pak dukshem, moda eshte me avangarde se artet e tjera, perveç se me prane njerzve. Foucault ngambrapa breket e ketij stilisit japonez ngambrapa ka veshur, e breket e dekonstrukuara te ketij japonezit e kane frymzuar per te dekonstruktuar tere kulturen.
Po ta lexosh me kujdes linkun qe kam sjelle, e kupton se Yamamoto eshte vertet i modh, ka prure ne perendim konceptin oriental te wabi-sabi per te cilin kam shkuajtur ne Peshk. Ketu gjen serine e dyte te shkrimit. Por si e kam thene ne fund te shkrimit ne kete teme, rendesi ka motivacioni, dhe motivacioni i ketij gjeniu t’modh del qarte nga kjo e thene e tij: